Σε ύψιστο συναγερμό το Πακιστάν – Προειδοποίηση για επικείμενη στρατιωτική εισβολή από την Ινδία

Σε ύψιστο συναγερμό το Πακιστάν – Προειδοποίηση για επικείμενη στρατιωτική εισβολή από την Ινδία Facebook Twitter
Πολίτες κρατούν τη σημαία του Πακιστάν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην αναστολή της Συνθήκης των Υδάτων του Ινδού από την Ινδία, μετά τις επιθέσεις στο Παχαλγκάμ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στο Τσάμαν του Πακιστάν, στις 28 Απριλίου 2025/ Φωτ.: EPA
0

Σε κλίμα έντονης ανησυχίας βρίσκονται οι σχέσεις Ινδίας και Πακιστάν, καθώς ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν, Χαουάτζα Μουχάμαντ Ασίφ, προειδοποίησε σήμερα ότι επίκειται στρατιωτική εισβολή από τη γειτονική Ινδία, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης ενόπλων στο Κασμίρ την περασμένη εβδομάδα.

Η επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν 26 άτομα, προκάλεσε κύμα κατακραυγής στην Ινδία και αναζωπύρωσε τις εντάσεις μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων. Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ για υποστήριξη αυτονομιστικών ομάδων στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, επί της οποίας Ινδία και Πακιστάν έχουν συγκρουστεί δύο φορές στο παρελθόν.

«Ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας επειδή η απειλή είναι άμεση. Σε αυτήν την κατάσταση, ήταν αναγκαίο να ληφθούν στρατηγικές αποφάσεις – και λήφθηκαν», δήλωσε ο Ασίφ σε συνέντευξή του στο Reuters από το Ισλαμαμπάντ.

Ο Πακιστανός υπουργός σημείωσε ότι η ρητορική της Ινδίας εντείνεται, ενώ ο στρατός της χώρας του έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για την πιθανότητα επικείμενης επίθεσης. Παράλληλα, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα στοιχεία που ενισχύουν αυτή την εκτίμηση.

Μετά την επίθεση στο Κασμίρ, οι ινδικές αρχές ταυτοποίησαν δύο εκ των δραστών ως Πακιστανούς πολίτες. Το Πακιστάν αρνείται κάθε εμπλοκή και ζητά τη διενέργεια ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για το συμβάν.

Σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική δήλωση, ο Ασίφ τόνισε ότι το Πακιστάν βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο σε περίπτωση που διαπιστωθεί άμεση απειλή για την ύπαρξή του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM