Σε ύψιστο συναγερμό το Πακιστάν – Προειδοποίηση για επικείμενη στρατιωτική εισβολή από την Ινδία

Σε ύψιστο συναγερμό το Πακιστάν – Προειδοποίηση για επικείμενη στρατιωτική εισβολή από την Ινδία Facebook Twitter
Πολίτες κρατούν τη σημαία του Πακιστάν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην αναστολή της Συνθήκης των Υδάτων του Ινδού από την Ινδία, μετά τις επιθέσεις στο Παχαλγκάμ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στο Τσάμαν του Πακιστάν, στις 28 Απριλίου 2025/ Φωτ.: EPA
0

Σε κλίμα έντονης ανησυχίας βρίσκονται οι σχέσεις Ινδίας και Πακιστάν, καθώς ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν, Χαουάτζα Μουχάμαντ Ασίφ, προειδοποίησε σήμερα ότι επίκειται στρατιωτική εισβολή από τη γειτονική Ινδία, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης ενόπλων στο Κασμίρ την περασμένη εβδομάδα.

Η επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν 26 άτομα, προκάλεσε κύμα κατακραυγής στην Ινδία και αναζωπύρωσε τις εντάσεις μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων. Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ για υποστήριξη αυτονομιστικών ομάδων στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, επί της οποίας Ινδία και Πακιστάν έχουν συγκρουστεί δύο φορές στο παρελθόν.

«Ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας επειδή η απειλή είναι άμεση. Σε αυτήν την κατάσταση, ήταν αναγκαίο να ληφθούν στρατηγικές αποφάσεις – και λήφθηκαν», δήλωσε ο Ασίφ σε συνέντευξή του στο Reuters από το Ισλαμαμπάντ.

Ο Πακιστανός υπουργός σημείωσε ότι η ρητορική της Ινδίας εντείνεται, ενώ ο στρατός της χώρας του έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για την πιθανότητα επικείμενης επίθεσης. Παράλληλα, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα στοιχεία που ενισχύουν αυτή την εκτίμηση.

Μετά την επίθεση στο Κασμίρ, οι ινδικές αρχές ταυτοποίησαν δύο εκ των δραστών ως Πακιστανούς πολίτες. Το Πακιστάν αρνείται κάθε εμπλοκή και ζητά τη διενέργεια ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για το συμβάν.

Σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική δήλωση, ο Ασίφ τόνισε ότι το Πακιστάν βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο σε περίπτωση που διαπιστωθεί άμεση απειλή για την ύπαρξή του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM