Σε ύψιστο συναγερμό το Πακιστάν – Προειδοποίηση για επικείμενη στρατιωτική εισβολή από την Ινδία

Σε ύψιστο συναγερμό το Πακιστάν – Προειδοποίηση για επικείμενη στρατιωτική εισβολή από την Ινδία Facebook Twitter
Πολίτες κρατούν τη σημαία του Πακιστάν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην αναστολή της Συνθήκης των Υδάτων του Ινδού από την Ινδία, μετά τις επιθέσεις στο Παχαλγκάμ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στο Τσάμαν του Πακιστάν, στις 28 Απριλίου 2025/ Φωτ.: EPA
0

Σε κλίμα έντονης ανησυχίας βρίσκονται οι σχέσεις Ινδίας και Πακιστάν, καθώς ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν, Χαουάτζα Μουχάμαντ Ασίφ, προειδοποίησε σήμερα ότι επίκειται στρατιωτική εισβολή από τη γειτονική Ινδία, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης ενόπλων στο Κασμίρ την περασμένη εβδομάδα.

Η επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν 26 άτομα, προκάλεσε κύμα κατακραυγής στην Ινδία και αναζωπύρωσε τις εντάσεις μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων. Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ για υποστήριξη αυτονομιστικών ομάδων στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, επί της οποίας Ινδία και Πακιστάν έχουν συγκρουστεί δύο φορές στο παρελθόν.

«Ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας επειδή η απειλή είναι άμεση. Σε αυτήν την κατάσταση, ήταν αναγκαίο να ληφθούν στρατηγικές αποφάσεις – και λήφθηκαν», δήλωσε ο Ασίφ σε συνέντευξή του στο Reuters από το Ισλαμαμπάντ.

Ο Πακιστανός υπουργός σημείωσε ότι η ρητορική της Ινδίας εντείνεται, ενώ ο στρατός της χώρας του έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για την πιθανότητα επικείμενης επίθεσης. Παράλληλα, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα στοιχεία που ενισχύουν αυτή την εκτίμηση.

Μετά την επίθεση στο Κασμίρ, οι ινδικές αρχές ταυτοποίησαν δύο εκ των δραστών ως Πακιστανούς πολίτες. Το Πακιστάν αρνείται κάθε εμπλοκή και ζητά τη διενέργεια ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για το συμβάν.

Σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική δήλωση, ο Ασίφ τόνισε ότι το Πακιστάν βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο σε περίπτωση που διαπιστωθεί άμεση απειλή για την ύπαρξή του.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Νέος συναγερμός στα ΗΑΕ

Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους «σε όλο το Ιράν» - Νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - To μήνυμα της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM