Σε νέο ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Μακρόν και ανεβασμένη η Λεπέν

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Μακρόν και ανεβασμένη η Λεπέν Facebook Twitter
0

Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν (27%) υποχώρησε κατά πέντε μονάδες μέσα σε έναν μήνα, για να φθάσει στο χαμηλότερό της επίπεδο αφότου άρχισε η πενταετία του στην προεδρία της Δημοκρατίας της Γαλλίας τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Έπειτα από τον μήνα της κρίσης των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων», η δημοτικότητα του αρχηγού του γαλλικού Κράτους συνέχισε τη σχεδόν αδιάλειπτη φθίνουσα πορεία της που άρχισε τον Μάιο και πλέον το 73% (+5) των Γάλλων που ερωτήθηκαν εκφράζει αρνητική άποψη για τα πεπραγμένα του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Odoxa.

Ο Εμανουέλ Μακρόν χάνει έδαφος μεταξύ των ψηφοφόρων που πρόσκεινται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (-4), στην Ανυπότακτη Γαλλία (-11), αλλά ακόμη και στο δικό του κόμμα, το LREM (-3), όπως προκύπτει από την έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού δικτύου France Inter, του εβδομαδιαίου περιοδικού L'Express και της περιφερειακής εφημερίδας La Presse.

Θεωρείται εξάλλου πάντα ο «πρόεδρος των πλουσίων» από το 74% του δείγματος (+3), ενώ πλέον μόλις το 33% (-16) λέει πως πιστεύει ότι είναι «επαρκής», ενώ το 67% έχει την αντίθετη άποψη.

Στην ελεύθερη πτώση του τον συντροφεύει ο πρωθυπουργός του Εντουάρ Φιλίπ: το 31% των Γάλλων τον θεωρεί «καλό πρωθυπουργό», ενώ το 68% (+5) εκφράζει την αντίθετη άποψη.

Ερωτηθέντες για την «οικονομική και κοινωνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και τα μέτρα που ανήγγειλε πρόσφατα ο αρχηγός του Κράτους στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα «κίτρινα γιλέκα», οι Γάλλοι εμφανίζονται μοιρασμένοι: για το 47%, πρόκειται για ένα «σημείο καμπής της πενταετίας», αλλά το 53% εκφράζει αντίθετη γνώμη.

Βασική ωφελημένη αυτής της περιόδου είναι η Μαρίν Λεπέν (άκρα δεξιά), που ανέβηκε έξι μονάδες μέσα σε έναν μήνα, εξασφαλίζει 29% θετικές γνώμες και πλέον συγκαταλέγεται στην τριάδα των δημοφιλέστερων πολιτικών στη Γαλλία, πίσω από τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Νικολά Ιλό (42%, -3) και τον Αλέν Ζιπέ, τον δήμαρχο του Μπορντό (35%, +1).

Η δημοσκόπηση της Οντοξά διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου τη 13η και τη 14η Δεκεμβρίου σε δείγμα 990 προσώπων 18 ετών και άνω με τη μέθοδο των ποσοστώσεων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας κυμαίνεται από τη 1,4 ως τις 3,1 μονάδες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM