Σε κατ’οίκον περιορισμό η πρώην Μις Νικαράγουα, υποψήφια αντιπρόεδρος στις εκλογές στη χώρα

Σε κατ’οίκον περιορισμός η πρώην Μις Νικαράγουα, υποψήφια αντιπρόεδρος στις εκλογές στη χώρα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Μπερενίσε Κεσάδα, πρώην Μις Νικαράγουα που σκόπευε να διεκδικήσει την αντιπροεδρία στις εκλογές της χώρας, συνελήφθη και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

Η 28χρονη, που είχε αναδειχθεί Μις Νικαράγουα το 2017, συνελήφθη στο σπίτι της αργά το βράδυ της Τρίτης και τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό, ανακοίνωσε το κόμμα της, Συμμαχία Πολιτών για την Ελευθερία. 

Η Κεσάδα «δεν έχει πρόσβαση σε τηλέφωνο, της απαγορεύθηκε να φύγει από τη χώρα και να είναι υποψήφια για δημόσιο αξίωμα, σύμφωνα με το κόμμα, που απαίτησε την απελευθέρωση της 28χρονης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της. 

Τη Δευτέρα κατατέθηκε η υποψηφιότητά της για αντιπρόεδρος, στο πλευρό του υποψήφιου προέδρου Όσκαρ Σομπαλβάρο, επιχειρηματία και πρώην διοικητή των Κόντρας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Confidencial, σε βάρος της Κεσάδα έγινε καταγγελία στο εκλογικό συμβούλιο της Νικαράγουα για «έγκλημα τρομοκρατίας», μετά τις δηλώσεις της σχετικά με την καταστολή ελευθεριών στη χώρα. 

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγκα συλλαμβάνει πολιτικούς αντιπάλους, μεταξύ των οποίων πιθανοί υποψήφιοι για την προεδρία, ενόψει των εκλογών στις οποίες θα διεκδικήσει την τέταρτη θητεία του. 

Η Ουάσινγκτον και η ΕΕ έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος μελών της οικογένειας του Ορτέγκα- μεταξύ των οποίων η σύζυγός του και αντιπρόεδρος Ροσάριο Μουρίλιο- όπως και σε βασικά στελέχη της κυβέρνησης. Παράλληλα προειδοποίησαν ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι ελεύθερες με τους περισσότερους αντιπάλους του Ορτέγκα φυλακισμένους. Επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους τελευταίους μήνες, καθώς φοβούνταν ότι θα συλληφθούν. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM