Σε κατ’οίκον περιορισμό η πρώην Μις Νικαράγουα, υποψήφια αντιπρόεδρος στις εκλογές στη χώρα

Σε κατ’οίκον περιορισμός η πρώην Μις Νικαράγουα, υποψήφια αντιπρόεδρος στις εκλογές στη χώρα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Μπερενίσε Κεσάδα, πρώην Μις Νικαράγουα που σκόπευε να διεκδικήσει την αντιπροεδρία στις εκλογές της χώρας, συνελήφθη και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

Η 28χρονη, που είχε αναδειχθεί Μις Νικαράγουα το 2017, συνελήφθη στο σπίτι της αργά το βράδυ της Τρίτης και τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό, ανακοίνωσε το κόμμα της, Συμμαχία Πολιτών για την Ελευθερία. 

Η Κεσάδα «δεν έχει πρόσβαση σε τηλέφωνο, της απαγορεύθηκε να φύγει από τη χώρα και να είναι υποψήφια για δημόσιο αξίωμα, σύμφωνα με το κόμμα, που απαίτησε την απελευθέρωση της 28χρονης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της. 

Τη Δευτέρα κατατέθηκε η υποψηφιότητά της για αντιπρόεδρος, στο πλευρό του υποψήφιου προέδρου Όσκαρ Σομπαλβάρο, επιχειρηματία και πρώην διοικητή των Κόντρας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Confidencial, σε βάρος της Κεσάδα έγινε καταγγελία στο εκλογικό συμβούλιο της Νικαράγουα για «έγκλημα τρομοκρατίας», μετά τις δηλώσεις της σχετικά με την καταστολή ελευθεριών στη χώρα. 

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγκα συλλαμβάνει πολιτικούς αντιπάλους, μεταξύ των οποίων πιθανοί υποψήφιοι για την προεδρία, ενόψει των εκλογών στις οποίες θα διεκδικήσει την τέταρτη θητεία του. 

Η Ουάσινγκτον και η ΕΕ έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος μελών της οικογένειας του Ορτέγκα- μεταξύ των οποίων η σύζυγός του και αντιπρόεδρος Ροσάριο Μουρίλιο- όπως και σε βασικά στελέχη της κυβέρνησης. Παράλληλα προειδοποίησαν ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν μπορεί να είναι ελεύθερες με τους περισσότερους αντιπάλους του Ορτέγκα φυλακισμένους. Επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους τελευταίους μήνες, καθώς φοβούνταν ότι θα συλληφθούν. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM