Σε ισόβια καταδικάστηκε ένας Γερμανός για αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στη Βόννη

Σε ισόβια καταδικάστηκε ένας Γερμανός για αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στη Βόννη Facebook Twitter
1

Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν Γερμανό σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, για μια απόπειρα βομβιστικής επίθεσης με στόχο τον σιδηροδρομικό σταθμό της Βόννης το 2012, την απόπειρα φόνου του ηγέτη ενός ακροδεξιού, αντιμουσουλμανικού κόμματος και διότι ίδρυσε μια τρομοκρατική οργάνωση.


Ο άνδρας αυτός, που κατά τις γερμανικές αρχές ονομάζεται Μάρκο Γκ., φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» εισερχόμενος στο δικαστήριο.


Άλλα τρία πρόσωπα καταδικάστηκαν στην ίδια δίκη, ένα πρόσωπο με γερμανική υπηκοότητα, ένα πρόσωπο με διπλή, γερμανική και τουρκική, υπηκοότητα καθώς και ένας υπήκοος της Αλβανίας. Τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 9½ έως και 12 έτη, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του Μάρκους Μπάιζιχτ, επικεφαλής του Pro NRW, ενός μικρού ακροδεξιού κόμματος στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.


«Το δικαστήριο καταδίκασε τον βασικό ύποπτο σε ισόβια κάθειρξη για απόπειρα φόνου, για απόπειρα επίθεσης με τη χρήση εκρηκτικών, την ίδρυση και τη συμμετοχή σε μια τρομοκρατική οργάνωση και την απόπειρα φόνου του "Pro NRW", ανέφερε ο Πέτερ Σιτς, εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Ντίσελντορφ. 

Το δικαστήριο δεν κατονόμασε την τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι ο Μάρκο Γκ. αποπειράθηκε τη 10η Δεκεμβρίου 2012 να πυροδοτήσει μια αυτοσχέδια βόμβα, κρυμμένη μέσα σε ένα σακίδιο, που είχε αφεθεί σε μια πλατφόρμα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βόννης. Κατά το δικαστήριο, η βόμβα θα σκότωνε πολλούς εάν πυροδοτείτο, πράγμα που δεν έγινε διότι ο εύθραυστος πυροκροτητής της υπέστη ζημιά.


Ο Μάρκο Γκ., μαζί με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, είχαν επίσης απεργαστεί τη διάπραξη πολλών άλλων επιθέσεων, κατά την ετυμηγορία του δικαστηρίου.


Η εισαγγελέας Ντούσα Γκμελ δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι είναι «απάνθρωποι τρομοκράτες με τη βούληση να διαπράξουν πράξεις βίας» και πρόσθεσε πως το γεγονός ότι οι επιθέσεις τους δεν είχαν θύματα «δεν οφείλεται σε αυτούς» αλλά σε μια «ευτυχή σύμπτωση» στην περίπτωση της απόπειρας επίθεσης στη Βόννη, που θα είχε «καταστροφικές συνέπειες».


Οι κατηγορούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση στο ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια