Σε ισόβια καταδικάστηκε ένας Γερμανός για αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στη Βόννη

Σε ισόβια καταδικάστηκε ένας Γερμανός για αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στη Βόννη Facebook Twitter
1

Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν Γερμανό σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, για μια απόπειρα βομβιστικής επίθεσης με στόχο τον σιδηροδρομικό σταθμό της Βόννης το 2012, την απόπειρα φόνου του ηγέτη ενός ακροδεξιού, αντιμουσουλμανικού κόμματος και διότι ίδρυσε μια τρομοκρατική οργάνωση.


Ο άνδρας αυτός, που κατά τις γερμανικές αρχές ονομάζεται Μάρκο Γκ., φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» εισερχόμενος στο δικαστήριο.


Άλλα τρία πρόσωπα καταδικάστηκαν στην ίδια δίκη, ένα πρόσωπο με γερμανική υπηκοότητα, ένα πρόσωπο με διπλή, γερμανική και τουρκική, υπηκοότητα καθώς και ένας υπήκοος της Αλβανίας. Τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 9½ έως και 12 έτη, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του Μάρκους Μπάιζιχτ, επικεφαλής του Pro NRW, ενός μικρού ακροδεξιού κόμματος στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.


«Το δικαστήριο καταδίκασε τον βασικό ύποπτο σε ισόβια κάθειρξη για απόπειρα φόνου, για απόπειρα επίθεσης με τη χρήση εκρηκτικών, την ίδρυση και τη συμμετοχή σε μια τρομοκρατική οργάνωση και την απόπειρα φόνου του "Pro NRW", ανέφερε ο Πέτερ Σιτς, εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Ντίσελντορφ. 

Το δικαστήριο δεν κατονόμασε την τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι ο Μάρκο Γκ. αποπειράθηκε τη 10η Δεκεμβρίου 2012 να πυροδοτήσει μια αυτοσχέδια βόμβα, κρυμμένη μέσα σε ένα σακίδιο, που είχε αφεθεί σε μια πλατφόρμα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βόννης. Κατά το δικαστήριο, η βόμβα θα σκότωνε πολλούς εάν πυροδοτείτο, πράγμα που δεν έγινε διότι ο εύθραυστος πυροκροτητής της υπέστη ζημιά.


Ο Μάρκο Γκ., μαζί με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, είχαν επίσης απεργαστεί τη διάπραξη πολλών άλλων επιθέσεων, κατά την ετυμηγορία του δικαστηρίου.


Η εισαγγελέας Ντούσα Γκμελ δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι είναι «απάνθρωποι τρομοκράτες με τη βούληση να διαπράξουν πράξεις βίας» και πρόσθεσε πως το γεγονός ότι οι επιθέσεις τους δεν είχαν θύματα «δεν οφείλεται σε αυτούς» αλλά σε μια «ευτυχή σύμπτωση» στην περίπτωση της απόπειρας επίθεσης στη Βόννη, που θα είχε «καταστροφικές συνέπειες».


Οι κατηγορούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση στο ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια