Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη κυβερνοεπίθεση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη κυβερνοεπίθεση Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κυβερνοεπίθεση που έπληξε το δίκτυο υπολογιστών της μεγαλύτερης εταιρίας πετρελαίου στην Ρωσία, τράπεζες στην Ουκρανία, αλλά και πολυεθνικές εταιρίες με έναν ιό, που φαίνεται να είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε πλήξει περισσότερους από 300.000 υπολογιστές τον προηγούμενο μήνα.

 

Η εξάπλωση του ιού γίνεται ταχύτατα από χθες, προκαλώντας την ανησυχία των επιχειρήσεων που απέτυχαν ν' ασφαλίσουν αποτελεσματικά τα δίκτυα τους, από την οξεία επιθετικότητα των χάκερς. Η εξέλιξη της κατάστασης δείχνει ότι υποδομές στρατηγικής σημασίας, δίκτυα υπολογιστών κρατικών υπηρεσιών, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, είναι ευάλωτες έναντι των σύγχρονων κυβερνοεπιθέσεων.

 

Οι επιχειρήσεις στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού ανέφεραν διακοπές στην λειτουργία τους, ενώ οι δραστηριότητες αρκετών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έχουν πληγεί.

 

Ο ιός φαίνεται να έπληξε και τον μεγαλύτερο λιμένα υποδοχής εμπορευμάτων στην Ινδία, ενώ οι συνέπειες της επίθεσης σε εταιρίες και κυβερνητικές υποδομές στην ευρύτερη ασιατική περιοχή, φαίνεται να είναι περιορισμένη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM