Σε επιφυλακή η Κίνα ενόψει «ακραίων ανέμων» - «Ιδιαίτερη προσοχή όσοι ζυγίζουν λιγότερο από 50 κιλά»

Σε επιφυλακή η Κίνα ενόψει «ακραίων ανέμων» - «Ιδιαίτερη προσοχή όσοι ζυγίζουν λιγότερο από 50 κιλά» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Βόρεια Κίνα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για «ακραίους ανέμους» το Σαββατοκύριακο. 

Εργαζόμενοι κλήθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, την ίδια ώρα που τα σχολεία αναστέλλουν μαθήματα και όλες οι υπαίθριες εκδηλώσεις ακυρώνονται.

Εκατομμύρια πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους, όσο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προειδοποιούν τα άτομα που ζυγίζουν λιγότερο από 50 κιλά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, γιατί «μπορεί να παρασυρθούν εύκολα». 

Αναμένονται «ακραίοι άνεμοι που θα πλήξουν το Πεκίνο, την Τιαντζίν και την επαρχία Χεμπέι, με ριπές που ενδέχεται να φτάσουν έως και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα (93 mph). Οι άνεμοι αναμένεται να διαρκέσουν από την Παρασκευή έως την Κυριακή, καθώς ένα ψυχρό βαρομετρικό χαμηλό κινείται νοτιοανατολικά από τη Μογγολία», σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Η θερμοκρασία στο Πεκίνο αναμένεται να σημειώσει πτώση κατά 13 βαθμούς μέσα σε 24 ώρες, όσο οι ισχυροί άνεμοι θα πλήξουν το βόρειο τμήμα της χώρας, το Σάββατο.

«Αυτοί οι ισχυροί άνεμοι είναι ακραίοι είναι ακραίοι, διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επηρεάζουν μια ευρεία περιοχή και είναι ιδιαίτερα καταστροφικοί», προειδοποιεί η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Πεκίνου.

Η Κίνα μετρά την ταχύτητα του ανέμου με μια κλίμακα που κυμαίνεται από το επίπεδο 1 έως το 17. Ένας άνεμος επιπέδου 11, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας, μπορεί να προκαλέσει «σοβαρές ζημιές», ενώ ένας επιπέδου 12 επιφέρει «ακραία καταστροφή». Οι άνεμοι αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να κυμανθούν από το επίπεδο 11 έως το επίπεδο 13.

Αρκετές αθλητικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο έχουν ανασταλεί, ΤΑ πάρκα και τα τουριστικά αξιοθέατα έκλεισαν, καθώς οι αρχές τόνισαν στους κατοίκους, να αποφεύγουν τις υπαίθριες δραστηριότητες. Οικοδομικές εργασίες και δρομολόγια τρένων έχουν επίσης ανασταλεί.

Χιλιάδες δέντρα σε όλη την πόλη έχουν ενισχυθεί ή κλαδευτεί για να αποφευχθεί η πτώση τους. Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τον κόσμο να αποφεύγει για αυτό το διάστημα την είσοδο σε βουνά και δάση, όπου οι ριπές αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

Με πληροφορίες από BBC

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM
Υπό ποιους όρους o Πόύτιν θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Διεθνή / Υπό ποιους όρους η Ρωσία θα αποδεχόταν μία ειρηνευτική συμφωνία με Ουκρανία

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές βλέπουν πως η Ρωσία καθυστερεί κάθε σχέδιο, για συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διορία δύο εβδομάδων στον Ρώσο πρόεδρο για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του
LIFO NEWSROOM
Τετραήμερη εργασία: Γιατί το «9-5» πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι μοντέλο άλλου αιώνα και «δεν ταιριάζει πλέον»

Διεθνή / Τετραήμερη εργασία: Γιατί το «9-5» πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι μοντέλο άλλου αιώνα και «δεν ταιριάζει πλέον»

Σχεδόν το 11% του εργατικού δυναμικού στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει πλέον ότι εργάζεται τέσσερις ημέρες σε πλήρη και μερική απασχόληση, σύμφωνα με ανάλυση
LIFO NEWSROOM
Ο Ζελένσκι συγκρούεται με τον Τραμπ για το Ντονμπάς – Το μεγάλο παζάρι για την Ουκρανία

Διεθνή / Ο Ζελένσκι συγκρούεται με τον Τραμπ για το Ντονμπάς – Το μεγάλο παζάρι για την Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απορρίπτει τις πιέσεις για παραχώρηση εδαφών στο Ντονμπάς, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ προωθεί ειρηνευτική συμφωνία. Ποιο είναι το διακύβευμα για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική αξιοπιστία αμφισβητείται στην Ασία: Οι σύμμαχοι σκέφτονται στρατηγική ανεξαρτησία

Διεθνή / Η αμερικανική αξιοπιστία αμφισβητείται στην Ασία: Οι σύμμαχοι σκέφτονται στρατηγική ανεξαρτησία

Η πολιτική Τραμπ και οι απρόβλεπτες ενέργειες των ΗΠΑ αναγκάζουν Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Αυστραλία να εξετάσουν εναλλακτικά σχέδια ασφάλειας στην Ασία, προκαλώντας αβεβαιότητα για την περιφερειακή σταθερότητα
THE LIFO TEAM
Η Ουκρανία χτυπά τη Ρωσία στην εθνική της γιορτή: Επίθεση με drone σε σταθμούς πυρηνικών και πετρελαίου

Διεθνή / Η Ουκρανία χτυπά τη Ρωσία στην εθνική της γιορτή: Επίθεση με drone σε σταθμούς πυρηνικών και πετρελαίου

Τις τελευταίες εβδομάδες, και την ώρα που εντείνονται οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου υπό την πίεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Ουκρανία έχει εξαπολύσει δεκάδες drone εναντίον του ρωσικού εδάφους
LIFO NEWSROOM