Σε δημοπρασία κιθάρες του Έλβις Πρίσλεϊ και του Έρικ Κλάπτον

Eric Clapton, Elvis Presley guitars hit the auction block Facebook Twitter
AP
0

Πάνω από 900 αντικείμενα μερικών από τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Έρικ Κλάπτον, Έλβις Πρίσλεϊ, Μαντόνα και Μάικλ Τζάκσον, βγαίνουν σε δημοπρασία.

Κορυφαίο αντικείμενο είναι μια ακουστική κιθάρα που ανήκε στον Κλάπτον και έπαιξε μ' αυτήν στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του 1970 στο Λονδίνο.

Η κιθάρα Martin αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 300.000 και 500.000 δολάρια, δήλωσε ο Martin Nolan, εκτελεστικός διευθυντής της Julien's Auctions.

Η προσφορά για την κιθάρα και άλλα είδη θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο στο Hard Rock Cafe στη Νέα Υόρκη αλλά και διαδικτυακά.

Στην ίδια δημοπρασία θα διατεθεί και κιθάρα του Πρίσλεϊ που δόθηκε στον Norman Taurog, σκηνοθέτη πολλών από τις ταινίες του βασιλιά της Ροκ. Η κιθάρα αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να πωληθεί έναντι 90.000 δολαρίων.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης μία αμφίεση της Μαντόνα από την ταινία «Evita», η αξία της οποίας κοστολογείται στα 12.000 δολάρια.

Φορέματα που φόρεσαν η Amy Winehouse και η Katy Perry επίσης θα βρεθούν στη δημοπρασία 

Στην πώληση περιλαμβάνονται ακόμα πολλά αντικείμενα των Nirvana αλλά και του ίδιου του Curt Cobain.

«Έχουμε μια εφηβική φωτογραφία του Curt Cobain, πολύ σπάνια βλέπεις μια φωτογραφία του τόσο νεαρό και εισιτήρια για συναυλίες. Οτιδήποτε από τον Cobain είναι περιζήτητο», είπε ο Nolan.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM