Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις για τη συμπεριφορά της Άγκυρας

Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις για τη συμπεριφορά της Άγκυρας Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, για τη συμπεριφορά της, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Τείναμε το χέρι στην Τουρκία τον Οκτώβριο και η αξιολόγησή μας είναι αρνητική με την διαπίστωση της συνέχισης των μονομερών ενεργειών και της εχθρικής ρητορικής», είπε ο Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξή Τύπου.

«Θα έχουμε μία συζήτηση κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε» για να επιβάλουμε κυρώσεις για την κατάσταση, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θεωρώ ότι το παιγνίδι της γάτας και του ποντικού πρέπει να σταματήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σαρλ Μισέλ. 

Η ομοφωνία είναι απαραίτητη για την επιβολή κυρώσεων. Ομως η Γερμανία έχει μέχρι στιγμής μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων κατά της Αγκυρας με την ελπίδα της επίτευξης μίας συμφωνίας «για την ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων με την Τουρκία».

«Θα υπάρξουν αποφάσεις κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, αλλά το βεληνεκές τους δεν έχει ακόμη αποφασισθεί», δήλωσαν ευρωπαϊκές πηγές. «Πρέπει να δούμε τις θέσεις που θα υιοθετήσουν η Γερμανία και η Πολωνία», εξήγησε ένας υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM