Σάρα Μακμπράιντ: Η τρανς βουλευτής δήλωσε ότι ζει «δωρεάν» στο μυαλό των εμμονικών Ρεπουμπλικάνων

Σάρα Μακμπράιντ: Η τρανς βουλευτής δήλωσε ότι ζει «χωρίς ενοίκιο» στο μυαλό των εμμονικών Ρεπουμπλικάνων Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Η Σάρα Μακμπράιντ, το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο που εκλέγεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, σε νέες της δηλώσεις κατήγγειλε την εμμονή των Ρεπουμπλικάνων με θέματα «πολιτιστικού πολέμου».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, η τρανς βουλευτής Σάρα Μακμπράιντ, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζουν να εστιάζουν στην ταυτότητά της και όχι στην πολιτική της.

Τα σχόλιά της έρχονται δύο ημέρες μετά τη διακοπή της ακρόασης σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, όταν ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπιλ Κίτινγκ ήρθε αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικάνο Κιθ Σελφ, για τον λάθος προσδιορισμό της. Καλώντας τη για μιλήσει στη συνεδρίαση, την αποκάλεσε «κύριο Μακμπράιντ». 

Στη συνέχεια η βουλευτής του απάντησε με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ, κυρία πρόεδρε».

Ο Μπιλ Κίτινγκ αρνήθηκε να αφήσει να περάσει απαρατήρητος ο λανθασμένος χαρακτηρισμός της φωνάζοντάς του φανερά εκνευρισμένος «Κύριε πρόεδρε, δεν έχετε καθόλου ευπρέπεια; Θέλω να πω, σας έχω γνωρίσει λίγο, αλλά αυτό δεν είναι αξιοπρεπές».

Μιλώντας την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η βουλευτής είπε ότι οι Δημοκρατικοί «δεν θα δεχθούν διάλεξη περί ευπρέπειας από ένα κόμμα που υποκίνησε εξέγερση», κάνοντας αναφορά στην 6η Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

«Ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Φαίνεται ότι ζω δωρεάν στο μυαλό ορισμένων Ρεπουμπλικανών συναδέλφων μου. Μακάρι να αφιέρωναν έστω και ένα κλάσμα του χρόνου που αφιερώνουν στο να σκέφτονται για μένα, σκεπτόμενοι πώς θα μειώσουν το κόστος για τις αμερικανικές οικογένειες. Εύχομαι να ξόδευαν έστω και ένα κλάσμα του χρόνου, για να σκεφτούν πώς θα κάνουν την κυβέρνηση να λειτουργεί καλύτερα αντί να την κάνουν να λειτουργεί χειρότερα προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει», εξήγησε.

«Έχουν εμμονή με θέματα πολιτιστικού πολέμου. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει εμμονή με θέματα πολιτιστικού πολέμου. Είναι περίεργο και παράξενο και ο αμερικανικός λαός αξίζει σοβαρούς νομοθέτες και σοβαρούς εκλεγμένους αξιωματούχους που επικεντρώνονται στο να φέρουν τους ανθρώπους κοντά για να φέρουν πραγματικά αποτελέσματα για τον αμερικανικό λαό», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM