Σάρα Μακμπράιντ: Η τρανς βουλευτής δήλωσε ότι ζει «δωρεάν» στο μυαλό των εμμονικών Ρεπουμπλικάνων

Σάρα Μακμπράιντ: Η τρανς βουλευτής δήλωσε ότι ζει «χωρίς ενοίκιο» στο μυαλό των εμμονικών Ρεπουμπλικάνων Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Η Σάρα Μακμπράιντ, το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο που εκλέγεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, σε νέες της δηλώσεις κατήγγειλε την εμμονή των Ρεπουμπλικάνων με θέματα «πολιτιστικού πολέμου».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, η τρανς βουλευτής Σάρα Μακμπράιντ, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζουν να εστιάζουν στην ταυτότητά της και όχι στην πολιτική της.

Τα σχόλιά της έρχονται δύο ημέρες μετά τη διακοπή της ακρόασης σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, όταν ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπιλ Κίτινγκ ήρθε αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικάνο Κιθ Σελφ, για τον λάθος προσδιορισμό της. Καλώντας τη για μιλήσει στη συνεδρίαση, την αποκάλεσε «κύριο Μακμπράιντ». 

Στη συνέχεια η βουλευτής του απάντησε με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ, κυρία πρόεδρε».

Ο Μπιλ Κίτινγκ αρνήθηκε να αφήσει να περάσει απαρατήρητος ο λανθασμένος χαρακτηρισμός της φωνάζοντάς του φανερά εκνευρισμένος «Κύριε πρόεδρε, δεν έχετε καθόλου ευπρέπεια; Θέλω να πω, σας έχω γνωρίσει λίγο, αλλά αυτό δεν είναι αξιοπρεπές».

Μιλώντας την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η βουλευτής είπε ότι οι Δημοκρατικοί «δεν θα δεχθούν διάλεξη περί ευπρέπειας από ένα κόμμα που υποκίνησε εξέγερση», κάνοντας αναφορά στην 6η Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

«Ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Φαίνεται ότι ζω δωρεάν στο μυαλό ορισμένων Ρεπουμπλικανών συναδέλφων μου. Μακάρι να αφιέρωναν έστω και ένα κλάσμα του χρόνου που αφιερώνουν στο να σκέφτονται για μένα, σκεπτόμενοι πώς θα μειώσουν το κόστος για τις αμερικανικές οικογένειες. Εύχομαι να ξόδευαν έστω και ένα κλάσμα του χρόνου, για να σκεφτούν πώς θα κάνουν την κυβέρνηση να λειτουργεί καλύτερα αντί να την κάνουν να λειτουργεί χειρότερα προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει», εξήγησε.

«Έχουν εμμονή με θέματα πολιτιστικού πολέμου. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει εμμονή με θέματα πολιτιστικού πολέμου. Είναι περίεργο και παράξενο και ο αμερικανικός λαός αξίζει σοβαρούς νομοθέτες και σοβαρούς εκλεγμένους αξιωματούχους που επικεντρώνονται στο να φέρουν τους ανθρώπους κοντά για να φέρουν πραγματικά αποτελέσματα για τον αμερικανικό λαό», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM