LIVE!

Σάρα Μακμπράιντ: Η τρανς βουλευτής δήλωσε ότι ζει «δωρεάν» στο μυαλό των εμμονικών Ρεπουμπλικάνων

Σάρα Μακμπράιντ: Η τρανς βουλευτής δήλωσε ότι ζει «χωρίς ενοίκιο» στο μυαλό των εμμονικών Ρεπουμπλικάνων Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Η Σάρα Μακμπράιντ, το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο που εκλέγεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, σε νέες της δηλώσεις κατήγγειλε την εμμονή των Ρεπουμπλικάνων με θέματα «πολιτιστικού πολέμου».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, η τρανς βουλευτής Σάρα Μακμπράιντ, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζουν να εστιάζουν στην ταυτότητά της και όχι στην πολιτική της.

Τα σχόλιά της έρχονται δύο ημέρες μετά τη διακοπή της ακρόασης σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, όταν ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπιλ Κίτινγκ ήρθε αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικάνο Κιθ Σελφ, για τον λάθος προσδιορισμό της. Καλώντας τη για μιλήσει στη συνεδρίαση, την αποκάλεσε «κύριο Μακμπράιντ». 

Στη συνέχεια η βουλευτής του απάντησε με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ, κυρία πρόεδρε».

Ο Μπιλ Κίτινγκ αρνήθηκε να αφήσει να περάσει απαρατήρητος ο λανθασμένος χαρακτηρισμός της φωνάζοντάς του φανερά εκνευρισμένος «Κύριε πρόεδρε, δεν έχετε καθόλου ευπρέπεια; Θέλω να πω, σας έχω γνωρίσει λίγο, αλλά αυτό δεν είναι αξιοπρεπές».

Μιλώντας την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η βουλευτής είπε ότι οι Δημοκρατικοί «δεν θα δεχθούν διάλεξη περί ευπρέπειας από ένα κόμμα που υποκίνησε εξέγερση», κάνοντας αναφορά στην 6η Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

«Ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Φαίνεται ότι ζω δωρεάν στο μυαλό ορισμένων Ρεπουμπλικανών συναδέλφων μου. Μακάρι να αφιέρωναν έστω και ένα κλάσμα του χρόνου που αφιερώνουν στο να σκέφτονται για μένα, σκεπτόμενοι πώς θα μειώσουν το κόστος για τις αμερικανικές οικογένειες. Εύχομαι να ξόδευαν έστω και ένα κλάσμα του χρόνου, για να σκεφτούν πώς θα κάνουν την κυβέρνηση να λειτουργεί καλύτερα αντί να την κάνουν να λειτουργεί χειρότερα προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει», εξήγησε.

«Έχουν εμμονή με θέματα πολιτιστικού πολέμου. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει εμμονή με θέματα πολιτιστικού πολέμου. Είναι περίεργο και παράξενο και ο αμερικανικός λαός αξίζει σοβαρούς νομοθέτες και σοβαρούς εκλεγμένους αξιωματούχους που επικεντρώνονται στο να φέρουν τους ανθρώπους κοντά για να φέρουν πραγματικά αποτελέσματα για τον αμερικανικό λαό», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM