Σαουδική Αραβία: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση λεωφορείου πάνω σε γέφυρα- Τουλάχιστον 20 νεκροί

Σαουδική Αραβία: Τουλάχιστον 20 νεκροί μετά από σύγκρουση λεωφορείου πάνω σε γέφυρα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Δευτέρα στη Σαουδική Αραβία όταν ένα λεωφορείο, που μετέφερε προσκυνητές στη Μέκκα, χτύπησε σε μια γέφυρα, ανετράπη και πήρε φωτιά, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας.

Άλλοι 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη συντριβή.Τα θύματα ήταν «διαφόρων εθνικοτήτων», κατά την ίδια πηγή, που δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το δυστύχημα, στην επαρχία Ασίρ, νότια της χώρας, υπογραμμίζει τη μόνιμη πρόκληση της ασφάλειας της μεταφοράς προσκυνητών στη Μέκκα και τη Μεδίνα, τις δυο ιερότερες πόλεις για τους μουσουλμάνους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την πρώτη εβδομάδα του μήνα του Ραμαζανιού, όταν πολλοί μουσουλμάνοι κάνουν το προσκύνημα Όμρα, και μερικούς μήνες πριν από το μεγάλο ετήσιο προσκύνημα Χατζ.

Η μεταφορά προσκυνητών στο οδικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να είναι επικίνδυνη, ειδικά κατά τη διάρκεια του Χατζ, όταν σχηματίζονται ατελείωτα μποτιλιαρίσματα από τα λεωφορεία που είναι γεμάτα πιστούς.

Τον Οκτώβριο του 2019, 35 άτομα σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με βαρύ όχημα κοντά στη Μεδίνα.

Τα προσκυνήματα των μουσουλμάνων χαρακτηρίζονται ο κινητήρας του τουρισμού στη Σαουδική Αραβία, τομέα στον οποίο βασίζεται η πολιτική ηγεσία του βασιλείου στην προσπάθειά της να διαφοροποιήσει την οικονομία της, που είναι εξαρτημένη σε κρίσιμο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM