Σαν τον Φιλέα Φογκ-Έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες και δίνει συμβουλές για τα ταξίδια

Σαν τον Φιλέα Φογκ-Έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες και δίνει συμβουλές για τα ταξίδια Facebook Twitter
0

Θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Φιλέα Φόγκ. Εκείνος έκανε τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες, εκείνης της πήρε λίγο παραπάνω. Ο λόγος για την η 33χρονη Cassie De Pecol η οποία το 2017 μπήκε στα ρεκόρ Guinness ως η γυναίκα που ταξίδεψε ταχύτερα σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Έκτοτε, το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε, αλλά η 33χρονη, η οποία έχει ταξιδέψει σε 193 χώρες μέσα σε 558 ημέρες, μοιράζεται τις 10 πιο χρήσιμες συμβουλές της για ταξίδια.

Σαν τον Φιλέα Φογκ-Έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες και δίνει συμβουλές για τα ταξίδια Facebook Twitter

1. Να είστε ταξιδιώτης, όχι τουρίστας

Προσπαθώ πάντα να στηρίζω την τοπική οικονομία, μένοντας σε τοπικά ξενοδοχεία αντί για μεγάλες εταιρικές αλυσίδες. Επίσης, να βγαίνω από την πεπατημένη και να επισκέπτομαι τοπικές κοινότητες και να τις υποστηρίζω, σε αντίθεση με τις συνήθεις τουριστικές δραστηριότητες.

Σαν τον Φιλέα Φογκ-Έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες και δίνει συμβουλές για τα ταξίδια Facebook Twitter

2. Μην αποκλείετε ολόκληρες χώρες μόνο και μόνο εξαιτίας μιας κακής εμπειρίας

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν χώρες στις οποίες δεν θα επέστρεφα εκτός από τη Βόρεια Κορέα. Ακόμα και αν είχα κάποια αρνητική εμπειρία σε μια χώρα, θα της έδινα πάντα μια δεύτερη ή τρίτη ευκαιρία, επειδή πολλές φορές εξαρτάται από τις περιστάσεις, την ημέρα ή από τον άνθρωπο με τον οποίο ταξιδεύεις.

Οι κορυφαίες χώρες για μένα αλλάζουν πάντα και είναι πάντα τόσο δύσκολο να διαλέξω, όταν έχω ταξιδέψει σε τόσες πολλές, έχοντας τόσο υπέροχες εμπειρίες. Η πιο υποτιμημένη χώρα κατά τη γνώμη μου είναι το Πακιστάν. Είναι μια φυσική και πολιτιστικά όμορφη χώρα με πραγματικά ευγενικούς ανθρώπους.

Σαν τον Φιλέα Φογκ-Έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες και δίνει συμβουλές για τα ταξίδια Facebook Twitter

3.  Εκμεταλλευτείτε τις πιστωτικές κάρτες και τους πόντους

Αν οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μερικές πιστωτικές κάρτες που έχουν καλά προγράμματα ταξιδιωτικών πόντων, θα το συνιστούσα πραγματικά.

Σαν τον Φιλέα Φογκ-Έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες και δίνει συμβουλές για τα ταξίδια Facebook Twitter

4. Να ξέρετε πώς να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Ως μόνη γυναίκα ταξιδιώτισσα, ήταν σημαντικό για μένα να ξέρω πώς να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αν είσαι μια πολύ μικροκαμωμένη γυναίκα και υπάρχει ένας πολύ μεγάλος άντρας, είναι καλό να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να σώσεις τη ζωή σου.

Είμαι μεγάλη υπέρμαχος του να γνωρίζουν οι γυναίκες Krav Maga, μια ισραηλινή πολεμική τέχνη. Πέρα από αυτό, απλά εξασκηθείτε σε μικρά πράγματα, όπως το να μην τριγυρνάτε στους δρόμους με ακουστικά, να έχετε πάντα επίγνωση, να μην κοιτάτε χαμένες και να ξέρετε πού πηγαίνετε. Πάντα να ενημερώνετε τουλάχιστον έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας για το πού βρίσκεστε, μην αισθάνεστε ότι πρέπει να είστε ευγενική και να απαντάτε σε όλους. Η ασφάλειά σας και η αίσθηση του περιβάλλοντος έρχονται πρώτα.

5. Πάρτε μαζί σας STOP πόρτας, σπρέι και μια δορυφορική συσκευή εντοπισμού GPS

Υπήρξε ένας άνδρας που εισέβαλε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου στη Μπουρκίνα Φάσο στις τρεις το πρωί και ήταν πραγματικά τρομακτικό. Μακάρι να είχα πάρει μαζί μου ένα από αυτά τα εξαρτήματα που υπάρχουν για να σταματούν τις πόρτες για να το αποτρέψω. Συνιστώ επίσης να έχετε μαζί σας σπρέι - μπορείτε να το συσκευάσετε στην βαλίτσα που παραδίδετε στην πτήση. Ένα άλλο πράγμα που χρησιμοποίησα ήταν μια δορυφορική συσκευή εντοπισμού GPS με κουμπί SOS. Έτσι, αν το τηλέφωνό μου δεν μπορεί να με εντοπίσει, τουλάχιστον αυτή η συσκευή μπορεί.

6. Διαπίστωσα ότι τα ξενοδοχεία είναι συνήθως ασφαλέστερα από τα Airbnbs για μοναχικούς ταξιδιώτες

Χρησιμοποίησα το Airbnb ίσως 10 φορές περίπου. Προσπάθησα να μένω περισσότερο σε ξενοδοχεία απλά και μόνο επειδή τείνουν να είναι πιο ασφαλή για σόλο ταξίδια. Θα έχουν ένα λεωφορείο από το αεροδρόμιο, θα έχεις κάποιον που μπορείς να καλέσεις κάτω στη ρεσεψιόν. Υπάρχει περισσότερη ασφάλεια. Έτσι ένιωθα πιο ασφαλής και βρήκα επίσης καλύτερες προσφορές με τα ξενοδοχεία. Στην πραγματικότητα ήταν πιο οικονομικό να μένω σε ξενοδοχεία από ό,τι σε Airbnbs τις περισσότερες φορές. Αλλά είχα μερικές πολύ καλές εμπειρίες στα Airbnbs που έμεινα.

7. Η ταπεινότητα και η ενσυναίσθηση μπορούν να βοηθήσουν το «πολιτισμικό σοκ»

Όταν ταξίδεψα εκτός Βόρειας Αμερικής για πρώτη φορά όταν ήμουν 18 ετών, ήταν ένα τεράστιο πολιτισμικό σοκ. Ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκα με την πάροδο του χρόνου ήταν απλά η αναγνώριση ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ακριβώς σαν κι εμένα. Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να επιβιώσει και να κάνει το καλύτερο δυνατό από αυτή τη ζωή που μας δίνεται. Μόλις μπόρεσα να νιώσω πιο ταπεινή, μπόρεσα να νιώσω «σαν στο σπίτι μου» ακόμη και στα πιο επισφαλή μέρη, και αυτό το πολιτισμικό σοκ δεν επανήλθε ποτέ.

Το μόνο που θέλει κάθε άνθρωπος είναι ένα ζεστό γεύμα, μια στέγη πάνω από το κεφάλι του, καθαρό πόσιμο νερό και κάποιον που τον αγαπάει. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να σας δείξουν τις ομορφιές των χωρών στις οποίες ζουν και ενθουσιάζονται για να σας τις δείξουν. Η σύνδεση με τις κοινότητες σε επίπεδο βάσης, η υποστήριξη των προσπαθειών και των οικονομιών τους και η αναγνώριση της ταπεινότητας στους άλλους και στον εαυτό σας μπορεί να ανοίξει έναν κόσμο ικανοποίησης και έμπνευσης. Βρήκα τις περισσότερες χώρες φιλόξενες. Αν όχι την κυβέρνηση τουλάχιστον τους ανθρώπους.

8. Κάντε έρευνα για να δείτε πώς μπορείτε να αντισταθμίσετε το αποτύπωμα άνθρακα 

Τα αειφόρα ταξίδια είναι κάτι για το οποίο είμαι εξαιρετικά παθιασμένη. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να δουν αν μπορούν να αντισταθμίσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν μοντέλα αποτυπώματος άνθρακα που μπορείτε να αγοράσετε. Επίσης υπάρχουν ορισμένες οργανώσεις στις οποίες μπορείτε να κάνετε δωρεές στη χώρα στην οποία προσγειώνεστε. Φύτεψα δέντρα στις χώρες στις οποίες προσγειώθηκα για να αντισταθμίσω τις εκπομπές και έμεινα σε βιώσιμα ξενοδοχεία.

9. Αν μπορείτε, πάρτε λίγες αποσκευές

Για το ταξίδι μου σε όλο τον κόσμο, ταξίδεψα μόνο με ένα σακίδιο πλάτης. Είχα ένα ρούχο εκεί μέσα, ίσως δύο ζευγάρια κολάν, δύο αθλητικά σουτιέν, συν τα συμπληρώματα διατροφής και τον εξοπλισμό της φωτογραφικής μου μηχανής.

Προτιμώ να ταξιδεύω ελαφριά, αλλά είναι πιο δύσκολο για μένα να ταξιδέψω ελαφρύτερα αυτές τις μέρες. Αλλά όταν έκανα τον γύρο του κόσμου, δεν θα μπορούσα να περιμένω στον χώρο παραλαβής αποσκευών μετά από κάθε πτήση, οπότε σίγουρα με βόλευε να ταξιδεύω με αυτόν τον τρόπο.

10. Συγκεντρώστε τους πόντους της αεροπορικής εταιρείας:

Αποκτήστε πόντους, γίνετε μέλη όλων των ξενοδοχειακών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών και χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας κάρτα για τα πάντα, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλους τους πόντους που συγκεντρώνετε για τα ταξίδια σας. Έχω μάθει ότι στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητα τόσο ακριβά τα ταξίδια. Μπορείτε να το κάνετε και με λιγότερα χρήματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ