Σάλος με τον θάνατο Γαλλίδας που χλευάστηκε από τηλεφωνήτρια των πρώτων βοηθειών

Σάλος με τον θάνατο Γαλλίδας που χλευάστηκε από τηλεφωνήτρια των πρώτων βοηθειών Facebook Twitter
Η Ναομί Μουσενγκά, μητέρα ενός κοριτσιού 18 μηνών, ήταν μόνη στο σπίτι της όταν την έπιασαν έντονοι πόνοι στην κοιλιά.
2

Ο θάνατος μιας 22χρονης γυναίκας, η οποία έγινε αντικείμενο χλευασμού από τηλεφωνήτρια των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, προκάλεσε οργή και σάλο στη Γαλλία.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση, αφού η υπάλληλος φέρεται να αρνήθηκε να βοηθήσει την 22χρονη.


Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ναομί Μουσενγκά, μητέρα ενός κοριτσιού 18 μηνών, ήταν μόνη στο σπίτι της όταν την έπιασαν έντονοι πόνοι στην κοιλιά. Αναζητώντας βοήθεια η γυναίκα τηλεφώνησε στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών (Samu).

Όπως αποκαλύπτεται από την τρίλεπτη καταγεγραμμένη κλήση της, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή της οικογένειάς της και δημοσιεύτηκε από ενημερωτικό ιστότοπο πρόσφατα, η φωνή της μόλις που ακούγεται.

«Εάν δεν μου πείτε τί συμβαίνει, θα σας το κλείσω!» την προειδοποιεί η τηλεφωνήτρια.

«Πονάω στην κοιλιά, πονάω παντού... Θα πεθάνω...» λέει με δυσκολία.

«Θα πεθάνετε, σίγουρα μια ημέρα όπως όλος ο κόσμος» της απαντάει η τηλεφωνήτρια της Samu.

Η ίδια θα πει στην 22χρονη να τηλεφωνήσει σε έναν γιατρό και της δίνει τον αριθμό μιας άλλης υπηρεσίας, των SOS Médecins.

«Βοηθήστε με, είμαι πολύ άρρωστη» επαναλαμβάνει η Μουσενγκά.

«Δεν μπορώ να σας βοηθήσω, δεν γνωρίζω τι έχετε...Δεν μπορώ να το κάνω για εσάς» ακούγεται να λέει η τηλεφωνήτρια.

Στην απομαγνητοφώνηση της ηχογραφημένης κλήσης ακούγεται και ο διάλογος μεταξύ της τηλεφωνήτριας και ενός άλλου μέλους του προσωπικού που κοροϊδεύουν την άτυχη γυναίκα.

Έπειτα από αρκετές ώρες, η υπηρεσία πρώτων βοηθειών θα κινητοποιηθεί, αφού έχει προηγηθεί νέο τηλεφώνημα από τη νεαρή κοπέλα. Ωστόσο θα είναι αργά: αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο η ασθενής, που είχε υποστεί έμφραγμα, θα αφήσει την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Στρασβούργου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την εισαγωγή της στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αφού η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας από τα δημοσιεύματα του Τύπου, η εισαγγελία του Στρασβούργου ξεκίνησε έρευνα σήμερα με την κατηγορία της «άρνησης βοήθειας σε πρόσωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο» και η τηλεφωνήτρια του Samu τέθηκε σε αργία.

Σύμφωνα με την έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής με ημερομηνία 3ης Ιανουαρίου, η Ναομί Μουσενγκά απεβίωσε από «πολυοργανική ανεπάρκεια έπειτα από αιμορραγικό σοκ».

«Διερωτόμαστε πώς ένα ανθρώπινο ον μπορεί να κάνει αυτού του είδους τις ερωτήσεις σε έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο» είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 η Λουάνζ Μουσενγκά, η αδελφή του θύματος, η οποία γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση.

«Βαθιά αγανακτισμένη από τις συνθήκες του θανάτου» η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν επιβεβαίωσε στην οικογένεια του θύματος «την απόλυτη συμπαράστασή της» ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Υποθέσεων «για αυτές τις σοβαρές δυσλειτουργίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τραγικό! Δεν το χωράει ο νους. Από έναν άσχετο περαστικό αν ζητούσε βοήθεια καλύτερη μεταχείριση θα είχε.Πρόσφατα δεν δημοσιεύτηκε κάτι ανάλογο, με μια τηλεφωνήτρια σε κέντρο η οποία δεν έπαιρνε τις κλήσεις γιατί, όπως δήλωσε μετά, δεν είχε διάθεση να μιλήσει με κανέναν;