Σάλος με τον θάνατο Γαλλίδας που χλευάστηκε από τηλεφωνήτρια των πρώτων βοηθειών

Σάλος με τον θάνατο Γαλλίδας που χλευάστηκε από τηλεφωνήτρια των πρώτων βοηθειών Facebook Twitter
Η Ναομί Μουσενγκά, μητέρα ενός κοριτσιού 18 μηνών, ήταν μόνη στο σπίτι της όταν την έπιασαν έντονοι πόνοι στην κοιλιά.
2

Ο θάνατος μιας 22χρονης γυναίκας, η οποία έγινε αντικείμενο χλευασμού από τηλεφωνήτρια των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, προκάλεσε οργή και σάλο στη Γαλλία.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση, αφού η υπάλληλος φέρεται να αρνήθηκε να βοηθήσει την 22χρονη.


Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ναομί Μουσενγκά, μητέρα ενός κοριτσιού 18 μηνών, ήταν μόνη στο σπίτι της όταν την έπιασαν έντονοι πόνοι στην κοιλιά. Αναζητώντας βοήθεια η γυναίκα τηλεφώνησε στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών (Samu).

Όπως αποκαλύπτεται από την τρίλεπτη καταγεγραμμένη κλήση της, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή της οικογένειάς της και δημοσιεύτηκε από ενημερωτικό ιστότοπο πρόσφατα, η φωνή της μόλις που ακούγεται.

«Εάν δεν μου πείτε τί συμβαίνει, θα σας το κλείσω!» την προειδοποιεί η τηλεφωνήτρια.

«Πονάω στην κοιλιά, πονάω παντού... Θα πεθάνω...» λέει με δυσκολία.

«Θα πεθάνετε, σίγουρα μια ημέρα όπως όλος ο κόσμος» της απαντάει η τηλεφωνήτρια της Samu.

Η ίδια θα πει στην 22χρονη να τηλεφωνήσει σε έναν γιατρό και της δίνει τον αριθμό μιας άλλης υπηρεσίας, των SOS Médecins.

«Βοηθήστε με, είμαι πολύ άρρωστη» επαναλαμβάνει η Μουσενγκά.

«Δεν μπορώ να σας βοηθήσω, δεν γνωρίζω τι έχετε...Δεν μπορώ να το κάνω για εσάς» ακούγεται να λέει η τηλεφωνήτρια.

Στην απομαγνητοφώνηση της ηχογραφημένης κλήσης ακούγεται και ο διάλογος μεταξύ της τηλεφωνήτριας και ενός άλλου μέλους του προσωπικού που κοροϊδεύουν την άτυχη γυναίκα.

Έπειτα από αρκετές ώρες, η υπηρεσία πρώτων βοηθειών θα κινητοποιηθεί, αφού έχει προηγηθεί νέο τηλεφώνημα από τη νεαρή κοπέλα. Ωστόσο θα είναι αργά: αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο η ασθενής, που είχε υποστεί έμφραγμα, θα αφήσει την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Στρασβούργου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την εισαγωγή της στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Αφού η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας από τα δημοσιεύματα του Τύπου, η εισαγγελία του Στρασβούργου ξεκίνησε έρευνα σήμερα με την κατηγορία της «άρνησης βοήθειας σε πρόσωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο» και η τηλεφωνήτρια του Samu τέθηκε σε αργία.

Σύμφωνα με την έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής με ημερομηνία 3ης Ιανουαρίου, η Ναομί Μουσενγκά απεβίωσε από «πολυοργανική ανεπάρκεια έπειτα από αιμορραγικό σοκ».

«Διερωτόμαστε πώς ένα ανθρώπινο ον μπορεί να κάνει αυτού του είδους τις ερωτήσεις σε έναν ετοιμοθάνατο άνθρωπο» είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 η Λουάνζ Μουσενγκά, η αδελφή του θύματος, η οποία γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση.

«Βαθιά αγανακτισμένη από τις συνθήκες του θανάτου» η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν επιβεβαίωσε στην οικογένεια του θύματος «την απόλυτη συμπαράστασή της» ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Υποθέσεων «για αυτές τις σοβαρές δυσλειτουργίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τραγικό! Δεν το χωράει ο νους. Από έναν άσχετο περαστικό αν ζητούσε βοήθεια καλύτερη μεταχείριση θα είχε.Πρόσφατα δεν δημοσιεύτηκε κάτι ανάλογο, με μια τηλεφωνήτρια σε κέντρο η οποία δεν έπαιρνε τις κλήσεις γιατί, όπως δήλωσε μετά, δεν είχε διάθεση να μιλήσει με κανέναν;