Σακίρα: Η πρώτη «Λατίνα Γυναίκα της Χρονιάς» του Billboard

Σακίρα: Η πρώτη «Λατίνα Γυναίκα της Χρονιάς» του Billboard Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η Σακίρα θα τιμηθεί ως η Γυναίκα της Χρονιάς του Billboard στο πρώτο γκαλά "Mujeres Latinas en la Música" ή αλλιώς «Λατίνες στη μουσική βιομηχανία».

Το δίωρο μουσικό αφιέρωμα, το οποίο θα παρουσιάσουν οι Άιβι Κουίν και Ζακλίν Μπρακαμόντες, θα τιμά τις Λατίνες καλλιτέχνιδες και θα μαγνητοσκοπηθεί στο Watsco Center στο Μαϊάμι στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του αφιέρωμα και δεν θα αφορά μόνο σε τραγουδίστριες, αλλά και στελέχη και δημιουργούς που εργάζονται άοκνα για τη θετική αλλαγή και την ισότητα των φύλων στη μουσική βιομηχανία.

Οι σταρ Άνα Γκάμπριελ, Εμίλια, Εβαλούνα, Γκόγιο και Ταλία θα λάβουν, επίσης, ειδικά βραβεία. 

Η διάκριση αυτή για τη Σακίρα έρχεται μετά από μία εξαιρετική, μουσικά, χρονιά κατά την οποία έσπασε σημαντικά ρεκόρ. Τα τραγούδια "Monotonía" και "Shakira: BZRP Music Sessions #53" ανέβηκαν στις κορυφές των chart, καθιστώντας την την πρώτη γυναίκα που φτάνει στο top 10 με ισπανόφωνα τραγούδια.

Το "Sessions" έγραψε επίσης ιστορία ως το πιο δημοφιλές λάτιν κομμάτι σε 24 ώρες στην ιστορία του Spotify και το πιο δημοφιλές λάτιν κομμάτι στο YouTube σε 24 ώρες, με πάνω από 63 εκατομμύρια προβολές, ενώ έσπασε 14 παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

«Η Σακίρα είναι η απόλυτη γυναίκα της μουσικής. Χάρη σε αυτήν, οι Λατίνες σε όλο τον κόσμο έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα να γράφουν και να ερμηνεύουν βαθιά προσωπική μουσική. Δημιούργησε, από μόνη της, ένα κίνημα και συνεχίζει να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ (...). Είναι ο ορισμός της Γυναίκας στη Μουσική» δήλωσε η Λέιλα Κόμπο, επικεφαλής περιεχομένου του Billboard για το Latin/Español.

«Το πάθος, το ταλέντο και η δημιουργικότητά της έχουν σπάσει φραγμούς και έχουν δώσει τη δυνατότητα σε γενιές να αγκαλιάσουν την ταυτότητά μας, μέσω της μουσικής, και είμαστε απίστευτα υπερήφανοι που την αναγνωρίζουμε ως Γυναίκα της Χρονιάς στον κλάδο» δήλωσε ο Ρόναλντ Ντέι, πρόεδρος ψυχαγωγίας και στρατηγικής περιεχομένου του Telemundo, όπου θα προβληθεί το αφιέρωμα. 

Η Σακίρα έχει πουλήσει περισσότερους από 95 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο επιτυχημένες μουσικές καλλιτέχνιδες όλων των εποχών και την πιο επιτυχημένη Λατίνα καλλιτέχνιδα όλων των εποχών. Κατέχει την κορυφή στις προβολές στο YouTube, αλλά και το Spotify. 

Εκτός από τις μεγάλες διακρίσεις της στον κλάδο, σε ηλικία 18 ετών, η Σακίρα δημιούργησε το Ίδρυμα Pies Descalzos, το οποίο έχει χτίσει εννέα δημόσια σχολεία στην Καρταχένα, την Μπαρρανκίγια, την Γκουαχίρα και το Κίμπντο, ενώ άλλα έξι βρίσκονται υπό κατασκευή. Το ίδρυμα έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια, από την ίδρυσή του, και έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές περισσοτέρων από 150.000 παιδιών και σχεδόν 900.000 οικογενειών.

Με πληροφορίες από Billboard

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM