Σ. Αραβία: Σε δικαστήριο για τρομοκράτες παραπέμπονται γυναίκες που οδήγησαν

Σ. Αραβία: Σε δικαστήριο για τρομοκράτες παραπέμπονται γυναίκες που οδήγησαν Facebook Twitter
0

Δύο γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, που συνελήφθησαν επειδή διεκδίκησαν το δικαίωμα στην οδήγηση, παραπέμπονται σε δικαστήριο για υποθέσεις τρομοκρατίας. Η 25χρονη Loujain al-Hathloul και η 33χρονη and Maysa al-Amoudi βρίσκονται υπό κράτηση περίπου έναν μήνα.

Η Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που απαγορεύει την οδήγηση στις γυναίκες. Αν και δεν υπάρχει επίσημα σχετικός νόμος, άδειες οδήγησης δίνονται μόνο στους άντρες. Όσες γυναίκες οδηγούν ρισκάρουν να συλληφθούν και να πληρώσουν πρόστιμο.

Η Hathloul συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου όταν επιχείρησε να μπει στη Σαουδική Αραβία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Alamoudi, η οποία είναι δημοσιογράφος από τη Σ. Αραβία που ζει στα Εμιράτα, συνελήφθη όταν πήγε στα σύνορα για να στηρίξει την Hathloul.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, που επικαλείται το BBC, η παραπομπή των δύο γυναικών σε τρόμο-δικαστήριο δεν έγινε για το γεγονός ότι οδήγησαν, αλλά για τα σχετικά σχόλια που ανάρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δικηγόροι τους αναμένεται να ασκήσουν άμεσα έφεση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM