Δεν έχουν αποκλειστεί ποινικές διώξεις για τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς από πυροβολισμό στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» του Άλεκ Μπάλντουιν, δήλωσαν αστυνομικοί.

 

Αν και κανείς δεν έχει συλληφθεί για το θανατηφόρο περιστατικό, το ενδεχόμενο ποινικών διώξεων «δεν έχει αποκλειστεί» και εάν τα μέλη του συνεργείου που βρίσκονταν στο πλατό έχουν πληροφορίες, πρέπει να μιλήσουν, δήλωσε ο Χουάν Ρίος, εκπρόσωπος τύπου του σερίφη της Σάντα Φε.

 

«Στο ίντερνετ κυκλοφορούν διάφορα και ειλικρινά, αν κάποιοι έχουν πληροφορίες, πρέπει να μας τις δώσουν αντί να πηγαίνουν στον οποιονδήποτε για να τις διασταυρώσουμε. Αν είναι έγκυρες, τις θέλουμε, αλλά μπορούμε να το ελέγξουμε μόνο αν μας τις δώσετε», πρόσθεσε.

 

Όπως εξήγησε, οι αστυνομικές αρχές ακολουθούν μια αργή και μεθοδική προσέγγιση στην έρευνα, η οποία αναμένεται «να συνεχιστεί για λίγο» λόγω του αριθμού των μαρτύρων που πρέπει να ανακριθούν.

 

Τη Δευτέρα, ντετέκτιβ κατέθεσαν μια λίστα αντικειμένων που κατασχέθηκαν από το ράντσο όπου γυριζόταν το γουέστερν, ανάμεσά τους τρία «περίστροφα».

 

Rust: Δεν αποκλείονται ποινικές διώξεις για τον πυροβολισμό- Έκκληση της αστυνομίας
Η Halyna Hutchins βρήκε τραγικό θάνατο στα γυρίσματα. Instagram

 

Την περασμένη Πέμπτη, ο Άλεκ Μπάλντουιν, παραγωγός και πρωταγωνιστής της ταινίας, έκανε πρόβα στο τράβηγμα ενός όπλου, που του είπαν ότι δεν είχε αληθινές σφαίρες όταν ξαφνικά εκπυρσοκρότησε, βρίσκοντας την Χαλίνα Χάτσινς στο στήθος και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα στο ώμο.

 

Σύμφωνα με τον Ρίος, για το περιστατικό υπάρχει «εν εξελίξει έρευνα» και οι καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζονται.