Ρώσος επιστήμονας κατηγορείται για κατασκοπεία του ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος Ariane

Ρώσος επιστήμονας κατηγορείται για κατασκοπεία του ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος Ariane Facebook Twitter
0

Ρώσος επιστήμονας, που εργαζόταν σε πανεπιστήμιο της Βαυαρίας, κατηγορείται στη Γερμανία ότι κατασκόπευε το ευρωπαϊκό διαστημικό πρόγραμμα Ariane για λογαριασμό της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εισαγγελία.

Ο Iλνούρ Ν., συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο και κατηγορείται ότι συνέλεξε πληροφορίες για τη Ρωσία «σε διάφορα στάδια της ανάπτυξης του ευρωπαϊκού οχήματος εκτόξευσης Ariane».

Σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία, που είναι επιφορτισμένη με τις υποθέσεις κατασκοπείας, ο άνδρας εκτιμάται πως είχε στρατολογηθεί από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών «το αργότερο το φθινόπωρο του 2019».

Από τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς, συναντήθηκε επανειλημμένα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών στον οποίο διαβίβασε, «στη διάρκεια πολλών συναντήσεων, πληροφορίες για τα σχέδια έρευνας στον τομέα της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, κυρίως για τα διάφορα στάδια ανάπτυξης του ευρωπαϊκού οχήματος εκτόξευσης Ariane».

Σε αντάλλαγμα έλαβε αμοιβή συνολικού ύψους 2.500 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η εισαγγελία δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τον άνδρα ή το πανεπιστήμιο στο οποίο εργαζόταν.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM