Ρωσία: Καταστρέψαμε 281 ουκρανικά drones μέσα σε μία εβδομάδα

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Καταστρέψαμε 281 ουκρανικά drones μέσα σε μία εβδομάδα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Κομβικές θέσεις σε υψώματα κοντά στην ουκρανική πόλη Κουπιάνσκ κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να φτάνει πλέον σε διάρκεια τον 1μισι χρόνο. 

«Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, η τακτική θέση των στρατιωτικών μονάδων "Δύση" βελτιώθηκε με την κατάληψη εχθρικών προπυργίων στα υψώματα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram. Νωρίτερα σήμερα, οι ουκρανικές περιφερειακές αρχές είχαν κάνει λόγο για πλήγματα στις κοινότητες Μπορόβα, Κουπιάνσκ και Κισλίβκα, που «δέχονται επιθέσεις πυροβολικού και όλμων».

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει σημαντικά στρατιωτικά μέσα για να πάρει τον έλεγχο του Κουπιάνσκ ο οποίος ανακαταλήφθηκε από την Ουκρανία πέρυσι. Σύμφωνα με τον Ίλια Ιέβλαχ, εκπρόσωπο της ανατολικής διοίκησης του ουκρανικού στρατού, 45.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Καθώς ο ρωσικός στρατός δηλώνει τις τελευταίες ημέρες πως προωθείται στην περιοχή, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά πως τα ουκρανικά εδαφικά κέρδη στον νότο μπορεί να κάνουν τη Ρωσία να πολλαπλασιάσει τις επιθετικές επιχειρήσεις κυρίως προς το Κουπιάνσκ.

Από την πλευρά της, η Ουκρανή αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ παραδέχθηκε τις τελευταίες ημέρες πως οι μάχες είναι "πολύ σφοδρές" στη ζώνη του Κουπιάνσκ όπου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στα περίχωρα της πόλης αυτής.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν συνολικά 281 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβανομένων 29 πάνω από δυτικές περιοχές της Ρωσίας.

«281 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν, περιλαμβανομένων ενός Tu-141 Strizh, καθώς και 29 ουκρανικών UAVs στις δυτικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε σήμερα το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM
Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM