Ρωσία: Αθωώθηκε εικαστικός και ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για σκίτσα με γυμνές γυναίκες

Ρωσία: Αθωώθηκε εικαστικός και ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για σκίτσα με γυμνές γυναίκες Facebook Twitter
Φωτ,: Facebook
0

Σπάνια δικαστική νίκη στη Ρωσία για εικαστικό και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που αθωώθηκε ενώ αντιμετώπιζε ποινή τριετούς φυλάκισης για τα σκίτσα της που αναπαριστούν γυμνές γυναίκες.

Η Yulia Tsvetkova συνελήφθη το 2019 και κατηγορήθηκε για διανομή πορνογραφικού υλικού επειδή ανάρτησε σκίτσα στα social media στο πλαίσιο σειράς έργων με στόχο να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εικόνα του σώματος στα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε ξένος πράκτορας και πέρασε τέσσερις μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό, σε μια κίνηση που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της συνδέεται με τον ακτιβισμό και την εκστρατεία για θέματα φεμινισμού και τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+.

Η ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial αναγνώρισε την Tsvetkova ως πολιτική κρατούμενη και ζήτησε την απελευθέρωσή της.

Σήμερα, δικαστήριο στην πόλη Κομσομόλσκ στον Αμούρ, στην ανατολική Ρωσία, αθώωσε την εικαστικό, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram από υποστηρικτές της. Τον περασμένο μήνα εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση.

«Η τριετής δοκιμασία έληξε με νίκη για την υπεράσπιση», ανέφεραν υποστηρικτές της Tsvetkova σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαστε χαρούμενοι, αλλά όχι εντελώς ακόμα. Η εισαγγελία έχει 10 ημέρες για να υποβάλει έφεση».

Πρόκειται για μια σπάνια εξέλιξη για μια Ρωσίδα ακτιβίστρια, σε μία χώρα όπου πάνω από το 99% των υποθέσεων που οδηγούνται στις δικαστικές αίθουσες καταλήγουν σε καταδίκη.

Με τη στήριξη της υπερσυντηρητικής Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ψηφίσει σειρά νόμων την τελευταία δεκαετία για να περιορίσει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και να προστατεύσει τις «παραδοσιακές αξίες», όπως τις χαρακτηρίζει.

Με πληρoφοριες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ