Ρωσία: Αθωώθηκε εικαστικός και ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για σκίτσα με γυμνές γυναίκες

Ρωσία: Αθωώθηκε εικαστικός και ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για σκίτσα με γυμνές γυναίκες Facebook Twitter
Φωτ,: Facebook
0

Σπάνια δικαστική νίκη στη Ρωσία για εικαστικό και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που αθωώθηκε ενώ αντιμετώπιζε ποινή τριετούς φυλάκισης για τα σκίτσα της που αναπαριστούν γυμνές γυναίκες.

Η Yulia Tsvetkova συνελήφθη το 2019 και κατηγορήθηκε για διανομή πορνογραφικού υλικού επειδή ανάρτησε σκίτσα στα social media στο πλαίσιο σειράς έργων με στόχο να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εικόνα του σώματος στα μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε ξένος πράκτορας και πέρασε τέσσερις μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό, σε μια κίνηση που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της συνδέεται με τον ακτιβισμό και την εκστρατεία για θέματα φεμινισμού και τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+.

Η ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial αναγνώρισε την Tsvetkova ως πολιτική κρατούμενη και ζήτησε την απελευθέρωσή της.

Σήμερα, δικαστήριο στην πόλη Κομσομόλσκ στον Αμούρ, στην ανατολική Ρωσία, αθώωσε την εικαστικό, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram από υποστηρικτές της. Τον περασμένο μήνα εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση.

«Η τριετής δοκιμασία έληξε με νίκη για την υπεράσπιση», ανέφεραν υποστηρικτές της Tsvetkova σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαστε χαρούμενοι, αλλά όχι εντελώς ακόμα. Η εισαγγελία έχει 10 ημέρες για να υποβάλει έφεση».

Πρόκειται για μια σπάνια εξέλιξη για μια Ρωσίδα ακτιβίστρια, σε μία χώρα όπου πάνω από το 99% των υποθέσεων που οδηγούνται στις δικαστικές αίθουσες καταλήγουν σε καταδίκη.

Με τη στήριξη της υπερσυντηρητικής Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ψηφίσει σειρά νόμων την τελευταία δεκαετία για να περιορίσει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και να προστατεύσει τις «παραδοσιακές αξίες», όπως τις χαρακτηρίζει.

Με πληρoφοριες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM