Ρωσία: Ανεπαρκής η Συμφωνία των Πρεσπών

Ρωσία: Ανεπαρκής η Συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Ανεπαρκή» χαρακτηρίζει η Ρωσία την Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στις ΗΠΑ για τις δηλώσεις του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Τζον Σάλλιβαν, που κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παρέμβαση τους στην εσωτερική πολιτική της ΠΓΔΜ και την ώθηση της χώρας στο ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενες ότι υπήρχαν απόπειρες εκ μέρους της Μόσχας να σταματήσουν την ένταξη της χώρας στην βορειοατλαντική Συμμαχία», αναφέρει σε ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Με την αναπόδεικτη αντιρωσική ρητορική της η Ουάσιγκτον προσπαθεί να δικαιολογήσει την ασυγχώρητη παρέμβαση της στις εσωτερικές υποθέσεις της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», να νομιμοποιήσει την ανεπαρκή Συμφωνία των Πρεσπών και να οδηγήσει μια ακόμη χώρα της περιοχής των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην βούληση των πολιτών της, όπως συνέβη και με το Μαυροβούνιο το 2017», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

«Θα θέλαμε να επαναφέρουμε τον Αμερικανό αξιωματούχο στο πεδίο της πραγματικότητας. Πρώτον, την σαφή βούληση των "Μακεδόνων" πολιτών ανέδειξε η αποτυχημένη έκβαση του δημοψηφίσματος στην βαλκανική δημοκρατία στις 30 Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι η πλειοψηφία των πολιτών απέρριψε την επιβαλλόμενη από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ένταξη των Σκοπίων στις ευρω-ατλαντικές δομές με αντάλλαγμα την αλλαγή της κρατικής ονομασίας και την απάρνηση των εθνικών τους συμφερόντων».


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει, ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ ήταν παρών στο κτίριο της Συνέλευσης της ΠΓΔΜ «για να διασφαλιστούν τα αναγκαία αποτελέσματα» ότι «χρησιμοποιήθηκαν βρώμικοι χειρισμοί, εξαγορά και εκβιασμοί βουλευτών».


«Εκτός των άλλων, όχι Ρώσοι, αλλά επισκέπτες από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τις χώρες του ΝΑΤΟ διαδέχονταν ο ένας τον άλλον στα πολιτικά παλκοσένικα των Σκοπίων με μοναδικό σκοπό να προωθήσουν ένα πακέτο συνταγματικών τροπολογιών» καταλήγει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM