Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν αμερικανικά βομβαρδιστικά στη Μαύρη Θάλασσα

ρωσικό μαχητικό Facebook Twitter
EPA
0

Δύο ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη Su-30 συνόδευσαν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B και δύο αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού KC-135 πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Αυτό ανέφερε, την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το Tass. «Στις 19 Οκτωβρίου 2021, ο έλεγχος του ρωσικού εναέριου χώρου εντόπισε εναέριους στόχους που πλησίαζαν στα σύνορα της Ρωσίας πάνω από τα ουδέτερα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-30 απογειώθηκαν για να εντοπίσουν τους στόχους και να αποτρέψουν παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσίας», ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι τα  Su-30 εντόπισαν δύο υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, συνοδευόμενα από δύο KC-135 και τους συνόδευσαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Το Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι μετά την απομάκρυνση ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών από τα σύνορα της Ρωσίας, τα Su-30 επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση του αεροδρομίου.

«Η πτήση των ρωσικών αεροπλάνων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για την ορθή χρήση του εναέριου χώρου. Δεν επιτρέπεται παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσίας», τόνισε το υπουργείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM