Δύο ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη Su-30 συνόδευσαν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B και δύο αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού KC-135 πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

 

Αυτό ανέφερε, την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το Tass. «Στις 19 Οκτωβρίου 2021, ο έλεγχος του ρωσικού εναέριου χώρου εντόπισε εναέριους στόχους που πλησίαζαν στα σύνορα της Ρωσίας πάνω από τα ουδέτερα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-30 απογειώθηκαν για να εντοπίσουν τους στόχους και να αποτρέψουν παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσίας», ανέφερε το υπουργείο.

 

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι τα  Su-30 εντόπισαν δύο υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, συνοδευόμενα από δύο KC-135 και τους συνόδευσαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Το Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι μετά την απομάκρυνση ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών από τα σύνορα της Ρωσίας, τα Su-30 επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση του αεροδρομίου.

 

«Η πτήση των ρωσικών αεροπλάνων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για την ορθή χρήση του εναέριου χώρου. Δεν επιτρέπεται παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσίας», τόνισε το υπουργείο.