Ρίτσαρντ Γκιρ κατά Σαλβίνι: «Είναι ένας "baby Τραμπ" που εκμεταλλεύεται τον φόβο»

Ρίτσαρντ Γκιρ κατά Σαλβίνι: «Είναι ένας "baby Τραμπ" που εκμεταλλεύεται τον φόβο» Facebook Twitter
1

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς στην Ιταλία και υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι είναι ένα «μωρό Τραμπ» που εκμεταλλεύεται τον φόβο των ανθρώπων για να κερδίσει ψήφους, τόνισε ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

O 69χρονος Γκιρ συγκρούστηκε πρόσφατα με τον Σαλβίνι για το Open Arms, το ανθρωπιστικό πλοίο που έχει διασώσει περισσότερους από 100 μετανάστες στη Μεσόγειο εδώ και ημέρες, με τη Ρώμη να εμποδίζει τον ελλιμενισμό του σε ιταλικό λιμάνι.

«Ο υπουργός Εσωτερικών σας έχει την ίδια νοοτροπία με τον (Αμερικανό) πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ. Στην πραγματικότητα αποκαλώ τον Σαλβίνι "μωρό Τραμπ". Χρησιμοποιεί την ίδια ακραία άγνοια, εκμεταλλεύεται τον φόβο και το μίσος», υπογράμμισε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Γκιρ ανέβηκε στο πλοίο Open Arms για να μεταφέρει τρόφιμα στους μετανάστες. Σε απάντηση, ο Σαλβίνι τον κάλεσε να πάρει τους μετανάστες στο Χόλιγουντ και να τους βάλει «στις επαύλεις του».

«Αν ο υπουργός Εσωτερικών σας περνούσε λίγο χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους, άκουγε τις ιστορίες τους, τα τραύματα των οικογενειών τους, θα άλλαζε άποψη», εκτίμησε ο χολιγουντιανός σταρ.

Ωστόσο ο Γκιρ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Σαλβίνι διότι «είμαι βέβαιος ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ίδιος με (την προσωπικότητα) που εμφανίζει δημοσίως. Έχει οικογένεια, παιδιά, γονείς. Όμως βλέπει την πολιτική ως μέσο να αυξήσει τη δημοτικότητά του», σημείωσε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Διεθνή / Εντολή Τραμπ στα αεροδρόμια: Τα στοιχεία των επιβατών να δίνονται στην ICE

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές εταιρείες παρείχαν στοιχεία επιβατών στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών κυρίως για ελέγχους που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM
«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι μόνο οι ιστορίες των 100 αυτών ανθρώπων πάνω στο πλοίο, είναι και οι ιστορίες μερικών ακόμα εκατομμυρίων (για να μην πούμε δισεκατομμυρίων) των οποίων οι χώρες έχουν σημαντικά χαμηλότερο βοιωτικό επίπεδο από αυτό της Ιταλίας και θα ήθελαν να ξεκινήσουν μία καινούργια ζωή στην Ευρώπη...Αν ο κύριος Γκιρ θεωρεί πως οι χώρες δεν θα πρέπει να έχουν ενιαία φυλετική και πολιτισμική ταυτότητα, και πως η Ιταλία είναι ίδια περίπτωση με αυτήν της Αμερικής, είναι η οπτική του γωνία, ας μην εκμεταλλεύεται όμως άλλο το Pretty Woman, μία ταινία της σειράς που τον έκανε πασίγνωστο, για να περάσει τις απόψεις του. Είναι απλά ένας πάμπλουτος ηθοποιός, και μέμφεται όχι μόνο τον Σαλβίνι, αλλά και όλους τους Ιταλούς που έχουν διαφορετική άποψη για τη χώρα τους από την δική του.