Ριφιφί σε κάβα βραβευμένου εστιατορίου στην Κοπεγχάγη με λεία φιάλες 200.000 ευρώ

Ριφιφί σε κάβα βραβευμένου εστιατορίου στην Κοπεγχάγη με λεία φιάλες 200.000 ευρώ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Restaurant formel B/Facebook
0

Μια τρύπα στον τοίχο και καμιά εξηνταριά μπουκάλια ακριβό κρασί απόντα: αυτό ανακάλυψαν οι ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου, βραβευμένου με Μισελέν, στην Κοπεγχάγη, που απηύθυναν έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό των εκλεκτών οίνων.

«Αυτή τη στιγμή καταγράφουμε επακριβώς τις απώλειες, μετά τη διάρρηξη της κάβας μας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Οι κλέφτες αναζήτησαν ειδικά τα σπάνια και πολύ μεγάλης αξίας εμπορεύματα» έγραψαν στο Facebook ο Ρούνε Γιόχουμσεν και ο Κρίστιαν Άρπε-Μέλερ, που διευθύνουν το εστιατόριο Formel B, που έχει τιμηθεί με ένα αστέρι Μισελέν. Οι εστιάτορες υπολογίζουν ότι η αξία των κρασιών, στην πλειονότητά τους Romanée-Conti – που συγκαταλέγεται μεταξύ των ακριβότερων οίνων στον κόσμο, ανέρχεται σε σχεδόν 1,5 εκατομμύρια κορώνες Δανίας (200.000 ευρώ).

«Πρόκειται για μια συλλογή κρασιών σχεδόν αναντικατάστατη που συγκεντρώναμε για χρόνια και που χάθηκε σε μια μόνο νύχτα» γράφουν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου, απευθύνοντας έκκληση στους χρήστες του διαδικτύου να «μοιραστούν» την ανάρτησή τους με την ελπίδα να βρουν «ως εκ θαύματος» τα κλοπιμαία.

Οι ληστές κατάφεραν να εισβάλουν στην κάβα από τον τοίχο του διπλανού καταστήματος, μια κάβα από την οποία δεν έκλεψαν τίποτα, εξήγησε ο Άρπε Μέλερ στο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM