Ria Novosti: «Θανατική ποινή για Βρετανούς αιχμαλώτους των Ρώσων στην Ουκρανία»

Ria Novosti: «Θανατική ποινή για Βρετανούς αιχμαλώτους των Ρώσων στην Ουκρανία» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός που συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία καταδικάστηκαν σε θάνατο, σύμφωνα με ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti.

Η καταδίκη των τριών ξένων υπηκόων έρχεται από το ανώτατο δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε θανατική ποινή καταδικάστηκαν οι Βρετανοί Άιντεν Ασίλ και Σιν Πίνερ και ο Μαροκινός Σααντούμ Μπραχίμ. Η εκτέλεση της απόφασης, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα γίνει δια τουφεκισμού.

Ο επικεφαλής του δικαστικού συμβουλίου είπε ότι οι κατάδικοι μπορούν να ασκήσουν έφεση εντός ενός μήνα.

Και οι δύο Βρετανοί είπαν ότι υπηρετούσαν στο ουκρανικό σώμα πεζοναυτών, αλλά καταδικάστηκαν με την κατηγορία ότι ήταν «μισθοφόροι».

Την Τετάρτη, οι τρεις φέρονται σύμφωνα με τους Ρώσους να ομολόγησαν την ενοχή τους για πράξεις που αποσκοπούσαν στην κατάληψη της εξουσίας διά της βίας, πράγμα που προβλέπει θανατική ποινή από τον ποινικό κώδικα του Ντονέτσκ. Οι τρεις τους είχαν παραδοθεί στη Μαριούπολη στα μέσα Απριλίου.

Πριν λίγη ώρα, ανταποκριτής του Guardian από τη Μόσχα επιβεβαίωσε την είδηση εκτιμώντας ότι η καταδίκη θα μπορούσε να είναι ένα μέσο πίεσης προς τη Βρετανία ώστε να πείσει το Κίεβο να προχωρήσει σε ανταλλαγές αιχμαλώτων με Ρώσους στρατιώτες που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM