LIVE!

Ria Novosti: «Θανατική ποινή για Βρετανούς αιχμαλώτους των Ρώσων στην Ουκρανία»

Ria Novosti: «Θανατική ποινή για Βρετανούς αιχμαλώτους των Ρώσων στην Ουκρανία» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός που συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία καταδικάστηκαν σε θάνατο, σύμφωνα με ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti.

Η καταδίκη των τριών ξένων υπηκόων έρχεται από το ανώτατο δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε θανατική ποινή καταδικάστηκαν οι Βρετανοί Άιντεν Ασίλ και Σιν Πίνερ και ο Μαροκινός Σααντούμ Μπραχίμ. Η εκτέλεση της απόφασης, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα γίνει δια τουφεκισμού.

Ο επικεφαλής του δικαστικού συμβουλίου είπε ότι οι κατάδικοι μπορούν να ασκήσουν έφεση εντός ενός μήνα.

Και οι δύο Βρετανοί είπαν ότι υπηρετούσαν στο ουκρανικό σώμα πεζοναυτών, αλλά καταδικάστηκαν με την κατηγορία ότι ήταν «μισθοφόροι».

Την Τετάρτη, οι τρεις φέρονται σύμφωνα με τους Ρώσους να ομολόγησαν την ενοχή τους για πράξεις που αποσκοπούσαν στην κατάληψη της εξουσίας διά της βίας, πράγμα που προβλέπει θανατική ποινή από τον ποινικό κώδικα του Ντονέτσκ. Οι τρεις τους είχαν παραδοθεί στη Μαριούπολη στα μέσα Απριλίου.

Πριν λίγη ώρα, ανταποκριτής του Guardian από τη Μόσχα επιβεβαίωσε την είδηση εκτιμώντας ότι η καταδίκη θα μπορούσε να είναι ένα μέσο πίεσης προς τη Βρετανία ώστε να πείσει το Κίεβο να προχωρήσει σε ανταλλαγές αιχμαλώτων με Ρώσους στρατιώτες που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου.

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM