Reuters: Εξετάζεται αν η επίθεση στο Λονδίνο ήταν εμπνευσμένη από προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους

Reuters: Εξετάζεται αν η επίθεση στο Λονδίνο ήταν εμπνευσμένη από προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
1

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ένας ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.


Οι βρετανικές αρχές έχουν κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη, αλλά χρειάζεται ακόμη να διασταυρώσουν όλες τις λεπτομέρειες, τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.


Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν –ανάμεσα τους ο δράστης της επίθεσης και ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε– ενώ τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση, που η αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική. «Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ένας αστυνομικός της φρουράς του κοινοβουλίου και ένας άνδρας που πιστεύουμε ότι είναι ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μαρκ Ρόουλι, ο ανώτατος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.


«Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν ένα αυτοκίνητο οδηγήθηκε στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, χτυπώντας και τραυματίζοντας πεζούς πολίτες, αλλά και τρεις αστυνομικούς που επέστρεφαν από μια τελετή απονομής βραβείων. Το αυτοκίνητο συγκρούστηκε κοντά στο κοινοβούλιο και τουλάχιστον ένας άνδρας, οπλισμένος με ένα μαχαίρι, συνέχισε την επίθεση και προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο της βουλής», πρόσθεσε ο Ρόουλι.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια