Qatargate: Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο - «Σφραγίστηκε» το γραφείο υπαλλήλου

Qatargate: Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο - «Σφραγίστηκε» το γραφείο υπαλλήλου Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Νέα έφοδος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα από τις αρχές αυτή τη φορά σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς του Qatargate

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Politico, το γραφείο της Mychelle Rieu, υπαλλήλου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, «σφραγίστηκε» από τις αρμόδιες αρχές.

Πηγές του Κοινοβουλίου δήλωσαν ότι κατασχέθηκε υπολογιστής σε σχέση με το έργο της εν λόγω επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Πάνω από 1,5 εκατ. τα μετρητά που κατασχέθηκαν από Καϊλή - Παντσέρι»

Στο μεταξύ, σύμωνα με δημοσίευμα της βελγικής Le Soir περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και της Εύας Καϊλή.

«Συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καιλή. Αυτή είναι μια φωτογραφία αυτής της κατάσχεσης, την οποία έλαβαν οι Le Soir και Knack», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσιέρι στις Βρυξέλλες, ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Σε αυτό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες», προσθέτει.

Qatargate: Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο - «Σφραγίστηκε» το γραφείο υπαλλήλου Facebook Twitter

«Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της κας Καϊλή συνελήφθη από στο ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες, έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Αυτή η πράξη ήταν που επέτρεψε σε ανακριτές και εισαγγελέα να ερευνήσουν το σπίτι της Εύας Καϊλή, χωρίς να ζητήσουν άρση της βουλευτικής ασυλίας. Στην κατοικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία εικάζεται ότι της είχαν δοθεί από αξιωματούχους του Κατάρ, μαζί με άλλες σακούλες με χαρτονομίσματα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Εύα Καϊλή εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή, καθώς κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, θα παρουσιαστούν την Τετάρτη ενώπιων προδικαστικού τμήματος για το Qatargate.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM