Qatargate: Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο - «Σφραγίστηκε» το γραφείο υπαλλήλου

Qatargate: Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο - «Σφραγίστηκε» το γραφείο υπαλλήλου Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Νέα έφοδος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα από τις αρχές αυτή τη φορά σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς του Qatargate

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Politico, το γραφείο της Mychelle Rieu, υπαλλήλου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, «σφραγίστηκε» από τις αρμόδιες αρχές.

Πηγές του Κοινοβουλίου δήλωσαν ότι κατασχέθηκε υπολογιστής σε σχέση με το έργο της εν λόγω επιτροπής. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση για συγκεκριμένες καταστάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Πάνω από 1,5 εκατ. τα μετρητά που κατασχέθηκαν από Καϊλή - Παντσέρι»

Στο μεταξύ, σύμωνα με δημοσίευμα της βελγικής Le Soir περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και της Εύας Καϊλή.

«Συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καιλή. Αυτή είναι μια φωτογραφία αυτής της κατάσχεσης, την οποία έλαβαν οι Le Soir και Knack», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσιέρι στις Βρυξέλλες, ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Σε αυτό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες», προσθέτει.

Qatargate: Νέα έφοδος στο Ευρωκοινοβούλιο - «Σφραγίστηκε» το γραφείο υπαλλήλου Facebook Twitter

«Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της κας Καϊλή συνελήφθη από στο ξενοδοχείο Sofitel στις Βρυξέλλες, έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Αυτή η πράξη ήταν που επέτρεψε σε ανακριτές και εισαγγελέα να ερευνήσουν το σπίτι της Εύας Καϊλή, χωρίς να ζητήσουν άρση της βουλευτικής ασυλίας. Στην κατοικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία εικάζεται ότι της είχαν δοθεί από αξιωματούχους του Κατάρ, μαζί με άλλες σακούλες με χαρτονομίσματα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Εύα Καϊλή εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή, καθώς κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, θα παρουσιαστούν την Τετάρτη ενώπιων προδικαστικού τμήματος για το Qatargate.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM