Πυροβολισμοί στο Όσλο: Έρευνα της αστυνομίας για «τρομοκρατική επίθεση»- Ακυρώθηκε το Pride

Πυροβολισμοί στο Όσλο: Έρευνα της αστυνομίας για «τρομοκρατική επίθεση»- Ακυρώθηκε το Pride Facebook Twitter
0

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει ως «τρομοκρατική επίθεση» τους πυροβολισμούς έξω από γκέι κλαμπ στο Όσλο, που είχαν ως συνέπεια να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από δέκα. 

Παράλληλα, οι διοργανωτές του Pride της νορβηγικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν ότι ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα. Το απόγευμα επρόκειτο να γίνει η Παρέλαση Υπερηφάνειας στο Όσλο. 

«Η αστυνομία ερευνά τα περιστατικά ως τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές, για τους πυροβολισμούς έξω από κλαμπ του Όσλο, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ συνελήφθη έπειτα από περίπου πέντε λεπτά και εκτιμάται ότι έδρασε μόνος του. 

Άρχισε να πυροβολεί έξω από γκέι κλαμπ, συνέχισε έξω από παρακείμενο νυχτερινό μαγαζί και μετά σε διπλανό δρόμο όπου και συνελήφθη. Από την επίθεση έπεσαν νεκροί δύο άνθρωποι και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Το London Pub, έξω από το οποίο άρχισε να πυροβολεί ο ένοπλος, είναι ένα «επίκεντρο της νυχτερινής ζωής» της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο Όσλο, σύμφωνα με τους New York Times. Το σημείο αλλά και η χρονική στιγμή της επίθεσης- λίγες ώρες πριν από το Pride- προκάλεσε ανησυχία ότι στόχος του ένοπλου μπορεί να ήταν η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Νορβηγίας. 

Λίγες ώρες αργότερα, οι διοργανωτές του Oslo Pride ανακοίνωσαν ότι ακυρώνονται όλες οι σημερινές εκδηλώσεις. 

«Το Oslo Pride έλαβε σαφείς συμβουλές και συστάσεις από την αστυνομία για την ακύρωση της Παρέλασης Υπερηφάνειας, του Pride Park και όποιας άλλης εκδήλωσης σχετικής με το Oslo Pride. Για αυτό, εκλιπαρούμε όποιον σχεδίαζε να πάρει μέρος ή να παρακολουθήσει την Παρέλαση, να μην εμφανιστεί. Όλες οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με το Oslo Pride έχουν ακυρωθεί», ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανάρτηση στα social media. 

«Θα ακολουθήσουμε τη σύσταση της αστυνομίας και θα φροντίσουμε ο ένας τον άλλον», συμπλήρωσαν, εκφράζοντας συμπαράσταση στους οικείους των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και στους τραυματίες. 

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ