Αεροπλάνο της Virgin γύρισε πίσω επειδή ο πιλότος δεν είχε περάσει όλα τα τεστ

Πτήση επέστρεψε στο Χίθροου λόγω… δεύτερου πιλότου – Δεν είχε ολοκληρώσει το πτητικό τεστ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/JOHN DECKER
0

Πτήση της Virgin Atlantic αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Χίθροου όταν αποκλαύφθηκε πως ο δεύτερος πιλότος δεν είναι ολοκληρώσει το τελικό του τεστ πτήσης. 

Το Airbus A330 πετούσε επί σχεδόν 40 λεπτά με προορισμό τη Νέα Υόρκη όταν έγινε αντιληπτό το λάθος, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. 

Η πτήση VS3 είχε φτάσει στον εναέριο χώρο της Ιρλανδίας πριν να επιστρέψει στο Χίθροου και χρειάστηκε πάνω από 1,5 ώρα για να βρεθεί αντικαταστάτης και να απογειωθεί εκ νέου. 

Η Virgin Atlantic επιμένει πως δεν υπήρξε κανένα ζήτημα όσον αφορά στην ασφάλεια των επιβατών. 

Ο πιλότος, που εργαζόταν στην εταιρεία από το 2017, ήταν πολύπειρος, αλλά δεν είχε ολοκληρώσει την τελική αξιολόγηση, κάτι που απαιτείται από την αεροπορική. 

O κυβερνήτης και ο δεύτερος πιλότος μοιράζονται τις ευθύνες και τον έλεγχο του αεροσκάφος, αλλά είναι ο πρώτος εκείνος που έχει την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν. 

Εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε πως «ο έμπειρος δεύτερος πιλότος, ο οποίος πετούσε δίπλα σε έναν έμπειρο καπετάνιο, αντικαταστάθηκε με νέο πιλότο για να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα της Virgin Atlantic». 

«Απολογούμαστε για όποια ταλαιπωρία υπέστησαν οι πελάτες μας, που έφτασαν με καθυστέρηση 2 ωρών και 40 λεπτών στον προορισμό τους λόγω της αλλαγής στο προσωπικό» αναφέρθηκε από τον ίδιο εκπρόσωπο.  

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM