Το ψύχος στις νοτιανατολικές ΗΠΑ απειλεί και τα ζώα - Παγωμένα ιγκουάνα πέφτουν από τα δέντρα στη Φλόριντα

Το ψύχος στις νοτιανατολικές ΗΠΑ απειλεί και τα ζώα - Παγωμένα ιγκουάνα πέφτουν από τα δέντρα στη Φλόριντα Facebook Twitter
0

Η νότια Φλόριντα και μεγάλο μέρος των νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών πολιορκείται από ένα κύμα κακοκαιρίας και πρωτοφανούς πολικού ψύχους.

Οι ασυνήθιστες για την περιοχή χαμηλές θερμοκρασίες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ επηρέασαν και την πανίδα της περιοχής. Πράσινες σαύρες (ιγκουάνα) άρχισαν να πέφτουν από τα δέντρα παγωμένες.

Τα ιγκουάνα είναι ψυχρόαιμα πλάσματα κι όταν πέφτει η θερμοκρασία κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, παγώνουν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ιγκουάνα πιθανότατα δεν είναι νεκρά, αλλά απλά ζαλισμένα και θα «ζωντανέψουν» όταν ζεσταθούν.

Τα ιγκουάνα δεν είναι τα μόνα είδη που υποφέρουν από το ψύχος.

Στο Τέξας, η θερμοκρασία του νερού στον Κόλπο του Μεξικού έπεσε τόσο χαμηλά, με αποτέλεσμα θαλάσσιες χελώνες να παγώσουν, επιπλέοντας στην επιφάνεια της θάλασσας όπου είναι ευάλωτες σε θηρευτές. Η Υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου διέσωσε 41 από αυτές, οι οποίες κινδύνευαν να πεθάνουν.

Ταυτόχρονα στο Κέιπ Κοντ στη Μασαχουσέτη η οργάνωση για την προστασία του λευκού καρχαρία, Atlantic White Shark Conservancy, ανέφερε ότι τρεις καρχαρίες θεριστές παρασύρθηκαν στα ρηχά. Δύο από αυτούς υπέφεραν από «ψυχρό σοκ», ενώ ο τρίτος είχε παγώσει.

Το ψύχος στις νοτιανατολικές ΗΠΑ απειλεί και τα ζώα - Παγωμένα ιγκουάνα πέφτουν από τα δέντρα στη Φλόριντα Facebook Twitter
EPA


Ακόμη και τα ζώα που θεωρούνται ότι προσαρμόζονται καλά στις χαμηλές θερμοκρασίες αισθάνονται το ψύχος. Ο ζωολογικός κήπος Calgary στον Καναδά ανακοίνωσε την Κυριακή ότι μετέφερε τους βασιλικούς πιγκουίνους σε εσωτερικό χώρο, εν μέσω θερμοκρασιών -25 βαθμών Κελσίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ