Πρωτότυπο σκίτσο του Τέντεν δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ- 2,1 εκατ. ευρώ

Πρωτότυπο σκίτσο του Τέντεν δημοπρατήθηκε σε τιμή-ρεκόρ 2,1 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter/ARTCURIAL
0

Ένα έργο τέχνης του δημιουργού του Τεντέν, Hergé, πωλήθηκε σε δημοπρασία για περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για το πολυτιμότερο ασπρόμαυρο πρωτότυπο σχέδιο του καλλιτέχνη.

Το σκίτσο «Ο Τεντέν στην Αμερική», που δημιουργήθηκε το 1942 και χρησιμοποιήθηκε για την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του Βέλγου σκιτσογράφου το 1946.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της σειράς «Οι περιπέτειες του Τεντέν» που ακολουθεί τον Βέλγο ρεπόρτερ και τον σκύλο του στο ταξίδι στις ΗΠΑ. Ο νεαρός κάνει ρεπορτάζ για το οργανωμένο έγκλημα στο Σικάγο.

Στη δημοπρασία της Παρασκευής, που διοργανώθηκε από τον γαλλικό οίκο δημοπρασιών Artcurial, το ασπρόμαυρο σχέδιο πωλήθηκε έναντι 2.158.000 ευρώ. Πρόκειται για σχέδιο από ινδικό μελάνι, γραφίτη, μπλε μολύβι και τέμπερα - και συνοδευόταν από το επίσημο πιστοποιητικό γνησιότητας. 

«Ο στρατηγός ντε Γκωλ δήλωσε κάποτε: "Ο μόνος μου διεθνής αντίπαλος είναι ο Τεντέν". Αυτή η πώληση στον κόσμο του Hergé, με αυτό το νέο ρεκόρ για ένα πρωτότυπο ασπρόμαυρο σχέδιο, το επιβεβαιώνει» δήλωσε ο Éric Leroy, ειδικός στα κινούμενα σχέδια του οίκου δημοπρασιών. 

Τα κόμικς του Hergé είναι από τα πλέον δημοφιλή του 20ου αιώνα. Ο σκιτσογράφος, κατά κόσμον Georges Prosper Remi, πέθανε το 1983 σε ηλικία 75 ετών.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM