Το πρώτο ξενοδοχείο με ρομπότ σας κάνει να νιώθετε VIP— αφού οι άνθρωποι είναι πιο σπάνιοι

Το πρώτο ξενοδοχείο με ρομπότ σας κάνει να νιώθετε VIP— αφού οι άνθρωποι είναι πιο σπάνιοι Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το Guinness World Records, το Henn na Hotel στην Ιαπωνία είναι το πρώτο ξενοδοχείο με προσωπικό που απαρτίζεται από ρομπότ.

Εδώ, πολύγλωσσα ανθρωποειδή ρομπότ αλλά και bot δεινοσαύρων (!) χειρίζονται την ρεσεψιόν και μικρότερα μηχανήματα περιμένουν τους επισκέπτες μέσα στα δωμάτια. 

«Henn na» σημαίνει παράξενο στα ιαπωνικά, αν και η Uniq Hotels επισημαίνει επίσης ότι μια εναλλακτική μετάφραση είναι «που αλλάζει», αντιπροσωπεύοντας τη συνεχή φιλοδοξία της εταιρείας να αψηφά τους κανόνες, εισάγοντας νέα στάνταρ άνεσης.

Το πρώτο ξενοδοχείο με ρομπότ σας κάνει να νιώθετε VIP— αφού οι άνθρωποι είναι πιο σπάνιοι Facebook Twitter

Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας άνοιξε στο Ναγκασάκι το 2015, αλλά η καινοτομία τράβηξε εκ νέου την προσοχή του ίντερνετ μετά από ένα βίντεο στο TikTok του Ιάπωνα blogger Allstar Steven. Έκτοτε, έχουν ανοίξει σχεδόν δύο δωδεκάδες Henn na Hotels, συμπεριλαμβανομένου ενός στη Νέα Υόρκη.

Αν και η αυτοματοποίηση έχει αποδειχθεί εξαιρετικά βοηθητική σε καθημερινές δραστηριότητες, ο φόβος ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί μια μέρα να αντικαταστήσει το ανθρώπινο δυναμικό δεν έχει εξαφανιστεί.

Οι επικριτές μπορούν να ωστόσο να ησυχάσουν προσωρινά, καθώς —παρά τα φιλόδοξα όνειρά του— το Henn na Hotel αποτελεί απόδειξη ότι η ανθρώπινη επαφή είναι αναντικατάστατη, τουλάχιστον στον κλάδο των υπηρεσιών.

Το πρώτο ξενοδοχείο με ρομπότ σας κάνει να νιώθετε VIP— αφού οι άνθρωποι είναι πιο σπάνιοι Facebook Twitter

Το 2019, το Business Insider ανέφερε ότι το ξενοδοχείο του Ναγκασάκι αναγκάστηκε να «απολύσει» τα μισά από τα 243 ρομπότ του μετά από καταγγελίες τόσο από τους επισκέπτες όσο και από το ανθρώπινο προσωπικό.

Τα ρομπότ κατέληξαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό ως βοηθοί, παλεύοντας να απαντήσουν σε βασικές ερωτήσεις. Επιπλέον, το ανθρώπινο προσωπικό χρειάστηκε να εργάζεται υπερωρίες για να επισκευάζει δυσλειτουργικά μηχανήματα. Αυτή η συχνή συντήρηση δεν ευνοούσε επίσης τα οικονομικά του ξενοδοχείου.

Το πρώτο ξενοδοχείο με ρομπότ σας κάνει να νιώθετε VIP— αφού οι άνθρωποι είναι πιο σπάνιοι Facebook Twitter

Εν τω μεταξύ, οι επισκέπτες γκρίνιαζαν για ρομπότ στα δωμάτια που κατά λάθος αντιλαμβάνονταν το ροχαλητό ως εκκλήσεις για βοήθεια και διέκοπταν τον ύπνο τους.

Το πρώτο ξενοδοχείο με ρομπότ σας κάνει να νιώθετε VIP— αφού οι άνθρωποι είναι πιο σπάνιοι Facebook Twitter

Αλλά η αλλαγή είναι πάντα άβολη, είτε πηγάζει από καλές προθέσεις είτε όχι. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Henn na Hotel, το ξενοδοχείο λειτούργησε για να βοηθήσει στην επίλυση μιας έλλειψης εργατικού δυναμικού που προβλεπόταν ότι θα επιδεινωθεί στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Με πληροφορίες από Design Taxi

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Ο 83χρονος Τζον Χιουμ, πρώην κτηματομεσίτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού κοπαδιού ρινόκερων, συνελήφθη στη Νότια Αφρική κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο κεράτων
LIFO NEWSROOM
Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM