Πρόστιμο σε όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες, προβλέπει σχέδιο της προεδρίας της Ε.Ε.

Πρόστιμο σε όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες, προβλέπει σχέδιο της προεδρίας της Ε.Ε. Facebook Twitter
0

Xώρες, οι οποίες αρνούνται να δεχτούν περισσότερους αιτούντες άσυλο και οι οποίοι προέρχονται από άλλα -ήδη επιβαρυμένα- κράτη μέλη θα κληθούν να πληρώσουν 60.000 για τον καθένα εξ αυτών εντός μιας πενταετίας, προβλέπει πρόταση της ευρωπαϊκής προεδρίας της Μάλτας.

Αντιθέτως, χώρες οι οποίες δέχονται πρόσφυγες θα αποζημιώνονται με το αντίστοιχο ποσό για το διάστημα αυτό. Το σχετικό έγγραφο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο και μεταδίδει την είδηση.

Μια τέτοιου είδους αποζημίωση θα λαμβάνουν όμως οι χώρες μέλη εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι πράγματι μια χώρα έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Εν τούτοις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, θα μπορούσε να σταματήσει την πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρει το dpa.

 Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν αιτούντες άσυλο θα μπορούν εναλλακτικά να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος με συνοριοφύλακες ή ειδικούς στην παροχή ασύλου.

Παράλληλα, το έγγραφο αυτό κάνει λόγο για ανώτατο όριο κατανομής τον αριθμό των 200.000 προσφύγων. Σε "κρίσιμες περιστάσεις", όταν προσεγγίζεται το όριο αυτό, οι αρχηγοί των κρατών μελών θα αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM