KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Πρόστιμο σε όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες, προβλέπει σχέδιο της προεδρίας της Ε.Ε.

Πρόστιμο σε όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες, προβλέπει σχέδιο της προεδρίας της Ε.Ε. Facebook Twitter
0

Xώρες, οι οποίες αρνούνται να δεχτούν περισσότερους αιτούντες άσυλο και οι οποίοι προέρχονται από άλλα -ήδη επιβαρυμένα- κράτη μέλη θα κληθούν να πληρώσουν 60.000 για τον καθένα εξ αυτών εντός μιας πενταετίας, προβλέπει πρόταση της ευρωπαϊκής προεδρίας της Μάλτας.

Αντιθέτως, χώρες οι οποίες δέχονται πρόσφυγες θα αποζημιώνονται με το αντίστοιχο ποσό για το διάστημα αυτό. Το σχετικό έγγραφο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο και μεταδίδει την είδηση.

Μια τέτοιου είδους αποζημίωση θα λαμβάνουν όμως οι χώρες μέλη εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι πράγματι μια χώρα έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Εν τούτοις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, θα μπορούσε να σταματήσει την πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρει το dpa.

 Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν αιτούντες άσυλο θα μπορούν εναλλακτικά να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος με συνοριοφύλακες ή ειδικούς στην παροχή ασύλου.

Παράλληλα, το έγγραφο αυτό κάνει λόγο για ανώτατο όριο κατανομής τον αριθμό των 200.000 προσφύγων. Σε "κρίσιμες περιστάσεις", όταν προσεγγίζεται το όριο αυτό, οι αρχηγοί των κρατών μελών θα αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΙΣΡΑΗΛ ΜΚΟ

Διεθνή / Το Ισραήλ απαγορεύει την πρόσβαση 37 ΜΚΟ στη Γάζα

«Οι οργανώσεις που δεν σεβάστηκαν τους κανόνες που αφορούν την ασφάλεια και τη διαφάνεια θα δουν τις άδειές τους να αναστέλλονται», αναφέρει το ισραηλινό υπουργείο Διασποράς και Καταπολέμησης του Αντισημιτισμού
THE LIFO TEAM