ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Πρόστιμο 90.000 ευρώ στο περιοδικό Closer για τις γυμνές φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον

Πρόστιμο 90.000 ευρώ στο περιοδικό Closer για τις γυμνές φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον Facebook Twitter
EPA
0

Πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας του εφετείου των Βερσαλλιών για κάθε έναν από τους δύο διευθυντές του περιοδικού Closer, που το 2012 είχε δημοσιεύσει γυμνόστηθες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών της Μίντλετον στη νότια Γαλλία.

Πρόκειται για το ανώτατο πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Κάνοντας λόγο για μια «σημαντική βλάβη» που προκλήθηκε στο πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας, ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί το ανώτατο πρόστιμο που προβλέπεται από το νόμο για «προσβολή της ιδιωτικής ζωής», κατηγορία για την οποία τα δύο διευθυντικά στελέχη είχαν ήδη καταδικαστεί πρωτοβάθμια.

«Προκλήθηκε σαφής ζημία σε βάρος αυτών των δύο ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να προστατεύονται από τη γαλλική Δικαιοσύνη» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Μαρκ Μπρισέ- Φουκό, επισημαίνοντας ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν από πρωτοβάθμιο δικαστήριο είναι «απόλυτα δικαιολογημένες».

Αναφορικά με τους δύο φωτογράφους, που βαρύνονται με υποψίες ότι τράβηξαν τις επίμαχες φωτογραφίες, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι οι πρωτοβάθμιες ποινές ήταν «ανεπαρκείς» και ζήτησε να επιβληθούν ποινές ύψους 10.000 ευρώ, εκ των οποίων 2000 ευρώ με αναστολή, έναντι 5000 ευρώ με αναστολή προηγουμένως.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στις Βερσαλλίες, ο συνήγορος υπεράσπισης ανέγνωσε ένα μήνυμα του πρίγκιπα Ουίλιαμ όπου δήλωνε ότι είναι «σοκαρισμένος» από τους «ελιγμούς που έκαναν (οι φωτογράφοι) προκειμένου να κρυφτούν και επομένως να μπορέσουν να τραβήξουν αυτές τις φωτογραφίες», επισημαίνοντας την ανάμνηση της «παρενόχλησης πίσω από τον θάνατο της μητέρας του Νταϊάνας».

«Αυτή η υπόθεση θέτει έναν συγκεκριμένο αριθμό προβλημάτων, ιδίως το πρόβλημα της ελευθερίας του Τύπου» σημείωσε από την πλευρά του ο Πολ-Αλμπέρ Ιβέινς, ο δικηγόρος του Closer, που εφεσίβαλε την πρωτόδικη απόφαση.

«Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ζει από την εικόνα της και από τον τρόπο που διαχειρίζεται την εικόνα της» υποστήριξε, τονίζοντας ότι επρόκειτο για ένα «συνηθισμένο σκηνικό» της ζωής ενός νεαρού ζευγαριού.

Στις φωτογραφίες, που είχαν δημοσιευθεί την 14η Σεπτεμβρίου του 2012, διακρίνεται η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ενώ κάνει ηλιοθεραπεία με μονοκίνι σε μια πισίνα σε περιοχή του Λιμπερόν. Στο πλευρό της βρίσκεται ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Τον Σεπτέμβριο, το δικαστήριο της Ναντέρ καταδίκασε τη Λορέν Πιου, τη διευθύντρια σύνταξης, και τον Ερνέστο Μαουρί, διευθυντή έκδοσης, να καταβάλλουν πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Διεθνή / Κολομβία: Σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση το μεγαλύτερο καρτέλ κοκαΐνης

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρότερες αντάρτικες οργανώσεις της χώρας, ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) και η ομάδα EMC, δεν βρίσκονται αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Διεθνή / Γάζα: Ποιος είναι ο «Παλαιστίνιος Πελέ» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε βοήθεια

Το μεγάλο αστέρι του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ περίμενε ανθρωπιστική βοήθεια, κατήγγειλε η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 
LIFO NEWSROOM
Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Διεθνή / Γκάβιν Νιούσομ: Εκβιασμός το 1 δισ. δολάρια που ζητά ο Τραμπ από το UCLA - «Η Καλιφόρνια δεν θα υποκύψει»

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από το UCLA 1 δισ. δολάρια, μετά το «πάγωμα» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδοτήσεις λόγω των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων
LIFO NEWSROOM
«Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Διεθνή / «Κάθε 8 λεπτά»: Η Uber δέχθηκε 400.000 αναφορές για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε πέντε χρόνια

Η εταιρεία παρουσίασε δημοσίως μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ωστόσο αποκαλυπτική έρευνα των New York Times απέδειξε πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις που την εμπλέκουν
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Διεθνή / Πορτογαλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει νομοσχέδιο που περιορίζει τη μετανάστευση

Το νομοσχέδιο, που αντανακλά τη δεξιά στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, θα υποχρέωνε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να περιμένουν δύο χρόνια προτού υποβάλουν αίτηση για επανένωση με τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους
LIFO NEWSROOM
Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Διεθνή / Ακόμη μία παρουσιάστρια του Fox αναβαθμίζει ο Τραμπ: «Στέλνει» την Τάμι Μπρους στον ΟΗΕ

Η νυν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του Fox News, Τάμι Μπρους, προτείνεται για τη θέση της αναπληρώτριας μόνιμης αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

Διεθνή / Ευρωπαίοι ηγέτες για Ουκρανία εν όψει Αλάσκας: Συνδυασμός διπλωματίας και πίεσης στη Ρωσία για την ειρήνη

«Η Ουκρανία έχει την ελευθερία επιλογής για το πεπρωμένο της», αναφέρει η κοινή δήλωση Μακρόν, Μελόνι, Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ, φον ντερ Λάιεν και Στουμπ
LIFO NEWSROOM
«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM