Πρόστιμα και αποζημιώσεις άνω των 2.5 εκατ. δολαρίων για τα Boeing 767 MAX

Πρόστιμα και αποζημιώσεις άνω των 2.5 εκατ. δολαρίων για τα Boeing 767 MAX Facebook Twitter
EPA/GARY HE
0

H Boeing Co θα καταβάλει ποσά άνω των 2,5 δισ. δολαρίων σε πρόστιμα και αποζημιώσεις, μετά τον διακανονισμό που πέτυχε με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για τη συντριβή δύο αεροσκαφών της, που είχε συνέπεια τον θάνατο 346 ανθρώπων και την καθήλωση των αεροσκαφών 737 MAX.

Ο διακανονισμός επιτρέπει στην αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών να αποφύγει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, ενώ περιλαμβάνει την επιβολή προστίμου 243,6 εκατομμυρίων δολαρίων, την καταβολή αποζημιώσεων σε αεροπορικές εταιρίες οικονομικού ύψους 1,77 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αλλά και τη συγκρότηση ενός ταμείου 500 εκατ. δολαρίων για την αποζημίωση των θυμάτων της συντριβής των δύο αεροσκαφών αναφορικά με κατηγορίες της συνωμοσίας για τη διάπραξη απάτης, σχετικά με τον ελαττωματικό σχεδιασμό του αναφερόμενου τύπου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την Boeing, ποσό 743,6 εκατομμυρίων δολαρίων θα προέλθει από τα κέρδη της στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, ώστε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της συμφωνίας δικαστικού διακανονισμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Boeing έχει αποταμιεύσει ποσό 1,77 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τα προηγούμενα τρίμηνα, ώστε να εξασφαλίσει το απαραίτητο οικονομικό απόθεμα για την καταβολή αποζημιώσεων σε αεροπορικές εταιρίες.

Η συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε μετά το κλείσιμο της αγοράς χθες, ενώ τερματίζει τη διεξαγωγή μιας έρευνας που είχε διάρκεια 21 μηνών, για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ.

Η έρευνα αυτή, άρχισε μετά από τη συντριβή των δύο αεροσκαφών στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία, το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM