Νορβηγός είχε την έμπνευση να επιστρέψει στη χώρα του από τη Σουηδία κάνοντας σκι, προκειμένου να αποφύγει την καραντίνα. Τελικά όμως μπήκε σε περιπέτειες λόγω κακοκαιρίας και χρειάστηκε βοήθεια.

 

«Ήθελε να επιστρέψει στη Νορβηγία προκειμένου να πάρει κάποια έγγραφα και μετά να πάει πίσω στη Σουηδία, όπου είναι σε εξέλιξη κάποιο κατασκευαστικό πρότζεκτ του», δήλωσε ο Τροντ Χέλγκε Ρόνινγκ, της οργάνωσης διάσωσης Norske Folkehjelp.

 

Όμως, για να αποφύγει την καραντίνα στην οποία θα έπρεπε να μπει, ο άνδρας αποφάσισε να περάσει τα σύνορα από τα βουνά, συμπλήρωσε ο διασώστης.

 

Συνολικά, ο άνδρας- περίπου 50 ετών- θα έπρεπε να καλύψει μια απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων, σε δύσκολο έδαφος. Όμως, όπως αποδείχθηκε δεν τα είχε υπολογίσει όλα, καθώς αφού είχε καλύψει περίπου 25 χιλιόμετρα έπεσε σε κακοκαιρία.

 

Ένας ντόπιος εκτροφέας ταράνδων τον διέσωσε και τον παρέδωσε σε δύο ψαράδες σε κοντινή λίμνη, οι οποίοι τον φρόντισαν μέχρι να φτάσουν οι διασώστες. Ήταν μούσκεμα και παγωμένος, όπως και ενοχλημένος και αμετανόητος, περιέγραψε ο διασώστης.

 

Αφού τον φρόντισαν, τον παρέδωσαν στην αστυνομία, καθώς είχε παραβιάσει τους κανονισμούς για την καραντίνα. Ο άνδρας θα έπρεπε να έχει αρνητικό τεστ κορωνοϊού και να το παρουσιάσει στις αρχές προκειμένου να περάσει στα σύνορα και στη συνέχεια να μείνει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες. Το τελευταίο δεν το γλίτωσε τελικά, αφού θα μείνει σε ξενοδοχείο καραντίνας μέχρι να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. 

 

Με πληροφορίες από AFP