Προσωπικότητες του Χόλιγουντ υπογράφουν ανοιχτή επιστολή στήριξης του Ισραήλ

Προσωπικότητες του Χόλιγουντ υπογράφουν ανοιχτή επιστολή στήριξης του Ισραήλ Facebook Twitter
Τζέιμι Λι Κέρτις/ Φωτ.: EPA
0

Πάνω από 700 προσωπικότητες του Χόλιγουντ, όπως η Γκαλ Γκαντότ, η Τζέιμι Λι Κέρτις και ο Κρις Πάιν, υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή υποστήριξης του Ισραήλ

Οι υπογράφοντες της επιστολής υποστήριξης στο Ισραήλ καλούν την κοινότητα του θεάματος να μιλήσουν δυναμικά κατά της Χαμάς, να αποφύγουν την παραπληροφόρηση γύρω από τον πόλεμο και να παροτρύνουν την παραστρατιωτική οργάνωση να επιστρέψει τους αθώους ομήρους στις οικογένειές τους.

«Αυτό είναι τρομοκρατία. Αυτό είναι κακό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή εκλογίκευση για τις πράξεις της Χαμάς. Πρόκειται για βάρβαρες τρομοκρατικές πράξεις που πρέπει να καταγγέλλονται από όλους. Πρόκειται για μια τρομοκρατική οργάνωση της οποίας οι ηγέτες καλούν σε δολοφονία των Εβραίων παντού», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

«Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που βιώνουν ασύλληπτα επίπεδα φόβου και βίας», τονίζεται.

Η επιστολή που υπέγραψαν οι 700 του Χόλιγουντ

«Ο εφιάλτης που οι Ισραηλινοί φοβόντουσαν επί δεκαετίες έγινε πραγματικότητα καθώς οι τρομοκράτες της Χαμάς διείσδυσαν σε ισραηλινές πόλεις και κωμοπόλεις» αναφέρουν αρχικά οι 700 προσωπικότητες του θεάματος. 

«Υπό την κάλυψη χιλιάδων ρουκετών που εξτοξεύονταν αδιακρίτως σε άμαχους πληθυσμούς, η Χαμάς δολοφονούσε και απήγαγε αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Απήγαγαν και δολοφόνησαν βρέφη και ηλικιωμένους. Βίαζαν γυναίκες και ακρωτηρίαζαν τα σώματά τους. Παρέλασαν τα σώματά τους στους δρόμους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιτέθηκαν δειλά στο μουσικό φεστιβάλ Supernova - φέρνοντας θάνατο και καταστροφή σε μια εκδήλωση που γιόρταζε τη φιλία και την αγάπη. 

»Αυτό είναι τρομοκρατία. Αυτό είναι το κακό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή εκλογίκευση για τις πράξεις της Χαμάς. Πρόκειται για βάρβαρες τρομοκρατικές πράξεις που πρέπει να καταγγέλλονται από όλους. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση της οποίας οι ηγέτες καλούν για τη δολοφονία των Εβραίων παντού.

»Το CCFP καλεί τους φίλους και συναδέλφους μας στη βιομηχανία του θεάματος να μιλήσουν δυναμικά κατά της Χαμάς και να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να παροτρύνουν την τρομοκρατική οργάνωση να επιστρέψει τους αθώους ομήρους στις οικογένειές τους» επισημαίνεται. 

«Καθώς το Ισραήλ λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση των πολιτών του τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα κατακλύζονται από μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης με αιχμή του δόρατος το Ιράν. Προτρέπουμε όλους να θυμούνται τις φρικτές εικόνες που βγήκαν από το Ισραήλ και να μην ενισχύουν και να μην υποκύπτουν στην προπαγάνδα τους.

»Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που βιώνουν δυσθεώρητα επίπεδα φόβου και βίας και ελπίζουμε για την ημέρα που Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα μπορούν να ζήσουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο» καταλήγουν οι εργαζόμενοι του Χόλιγουντ» καταλήγει. 

Με πληροφορίες από Hollywoodreporter

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Διεθνή / Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Η «εξαιρετική» σχέση Τραμπ-Ερντογάν περνά δύο κρίσιμες δοκιμασίες: τις εντάσεις στη Συρία με το Ισραήλ και το μπλοκαρισμένο deal για τα F-35 - Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Κογκρέσου
LIFO NEWSROOM
Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM