Πρώην μοντέλο της Victoria's Secret μιλά για την ανορεξία: «Είμαι ευγνώμων που ζω ακόμη»

Πρώην μοντέλο της Victoria's Secret μιλά για την ανορεξία: «Είμαι ευγνώμων που ζω ακόμη» Facebook Twitter
0

Μετά από χρόνια μάχης με την νευρική ανορεξία, η Μπρίτζετ Μάλκολμ έχει καταφέρει πλέον να ξεπεράσει τον κίνδυνο, κάνοντας σήμερα πράγματα που δεν πίστευε ποτέ ότι ήταν δυνατά.

Το 30χρονο πρώην μοντέλο της Victoria's Secret μιλά ανοιχτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια για το body shaming που βίωσε στη βιομηχανία της μόδας και πώς αυτό οδήγησε σε σοβαρή διατροφική διαταραχή, από την οποία σιγά σιγά θεραπεύεται.

Σήμερα, περίπου πέντε χρόνια μετά, δηλώνει πως έχει αποδεχθεί πλήρως το σώμα της, νιώθοντας πιο δυνατή παρά ποτέ, κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί στο αποκορύφωμα της ανορεξίας της.  

«Αυτή την εβδομάδα έκανα για πρώτη φορά βαράκια - κάτι που ποτέ δεν ονειρεύτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω πριν πέντε χρόνια», έγραψε στο Instagram.

«Από τότε που μπήκα σε διαδικασία ανάρρωσης ήθελα να νιώσω δυνατή, αλλά χρειάζεται χρόνος για να αντιστραφούν τα χρόνια της κακοποίησης του εαυτού μου. Έπρεπε να δώσω στο σώμα μου το χρόνο να ισορροπήσει», λέει.

Όπως εξηγεί, ήθελε να αρχίσει να γυμνάζεται νωρίτερα, αλλά δεν ήταν ασφαλές για κάποιον με ιστορικό διατροφικών διαταραχών, σημειώνοντας πως η «σωστή αποκατάσταση είναι αργή και δια βίου διαδικασία» και πρόσθεσε πως με την πάροδο του χρόνου, έμαθε να αποδέχεται το νέο της σώμα και τη διαδικασία του φαγητού.

Η Μπρίτζετ συνόδευσε την ανάρτηση με τρεις φωτογραφίες- η πρώτη είναι από την περασμένη Πέμπτη, η δεύτερη ένα χρόνο μετά την ανάρρωσή της και η τελευταία στην «πιο άρρωστη φάση της».

«Αυτή δεν ήταν ζωή δεν άξιζε να ζεις. Είμαι τόσο ευγνώμων που τα κατάφερα», είπε.

Από τότε που μοιράστηκε για πρώτη φορά τις δυσκολίες με τις διατροφικές διαταραχές το 2018, έγινε υπέρμαχος της ψυχικής υγείας, αναδεικνύοντας παράλληλα τα προβλήματα της βιομηχανίας του μόντελινγκ.

«Είμαι ένα από τα τυχερά μοντέλα. Κατάφερα να κάνω μια μεγάλη καριέρα, αλλά η δουλειά μου δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνει κακοποίηση», δήλωσε πέρυσι, σημειώνοντας φέτος πως νιώθει «τόσο ευγνώμων που ζω σήμερα και που είμαι σε φόρμα, δυνατή και ευτυχισμένη».

@bridgetmalcolm too little too late Victoria’s Secret #victoriassecret #victoriasecretshows #CompleteMyLook #MyColoredHair ♬ original sound - Bridget Malcolm

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM