Πρώην αξιωματούχος που μίλησε ανοιχτά για τα UFO κατηγορεί το Πεντάγωνο για καμπάνια δυσφήμισής του

Πρώην αξιωματούχος που μίλησε ανοιχτά για τα UFO κατηγορεί το Πεντάγωνο για καμπάνια δυσφήμισής του Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου- γνωστός από τις δημόσιες τοποθετήσεις του για τα UFO- κατηγορεί την πρώην υπηρεσία του ότι έχει εξαπολύσει εκστρατεία για τη δυσφήμισή του, σύμφωνα με το Politico.

 

Ο Λούι Ελιζόντο κατέθεσε καταγγελία 64 σελίδων στον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Άμυνας. Σε αυτή αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια δυσφήμισής του, ενώ- μεταξύ άλλων- κατηγορεί υψηλόβαθμο αξιωματούχο ότι απείλησε να πει πως είναι «τρελός», σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το Politico.

 

«Του απάντησα ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια θεωρεί ότι είναι συνετά απαραίτητη, αλλά του είπα ότι δεν έχω διανοητικά προβλήματα, ούτε έχω παραβιάσει ποτέ τον όρκο μου για την ασφάλεια», ανέφερε στην καταγγελία ο Ελιζόντο, εκφράζοντας φόβο για αντίποινα από τον αξιωματούχο.

 

Η καταγγελία αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από την πολυαναμενόμενη έκθεση που θα παραδώσει το Πεντάγωνο στο Κογκρέσο, για τα «άγνωστα εναέρια φαινόμενα» (UAP).

 

Ο Ελιζόντο προσελήφθη από το Πεντάγωνο το 2008, για να εργαστεί σε πρόγραμμα που διερευνούσε τις αναφορές για «άγνωστα εναέρια φαινόμενα». Έγινε γνωστός όταν- μετά την αποχώρησή του από το Πεντάγωνο το 2017- μίλησε δημόσια για το άγνωστο έως τότε πρόγραμμα στο οποίο εργαζόταν. Μετά την παραίτησή του έχει καλέσει επανειλημμένα την κυβέρνηση να διαθέσει περισσότερους πόρους για την κατανόηση των UFO.

 


Στην καταγγελία του αναφέρει ότι του είχε προκαλέσει η ανησυχία η «συχνότητα και η διάρκεια των άγνωστων εναέριων φαινομένων, εντός και γύρω του εναέριου χώρου που ελέγχουν οι ΗΠΑ». «Τα περιστατικά φαίνονταν περισσότερο προκλητικά και σε μία περίπτωση έφτασαν σε απόσταση μέτρων από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος», αναφέρει ακόμη στην καταγγελία.

 

«Αυτό που λέει είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα στο υπουργείο Άμυνας που στην πραγματικότητα του επιτίθενται και λένε ψέματα για εκείνον δημοσίως, χρησιμοποιώντας την εξουσία τους για να τον απαξιώσουν και να τον δυσφημίσουν, ενώ παρεμβαίνουν στη δυνατότητά του να αναζητήσει και να εξασφαλίσει επικερδή εργασία», δήλωσε ο δικηγόρος του, του Ελιζόντο, Ντάνιελ Σιχάν.

 

Στόχος της καταγγελίας δεν είναι μόνο να καθαρίσει το όνομά του, αλλά και να αναγκάσει το Πεντάγωνο να αποσαφηνίσει όλες τις ασάφειες για το τι γνωρίζει για τα UFO, επεσήμανε ο Σιχάν.

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ