Πρώην αξιωματούχος που μίλησε ανοιχτά για τα UFO κατηγορεί το Πεντάγωνο για καμπάνια δυσφήμισής του

Πρώην αξιωματούχος που μίλησε ανοιχτά για τα UFO κατηγορεί το Πεντάγωνο για καμπάνια δυσφήμισής του Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου- γνωστός από τις δημόσιες τοποθετήσεις του για τα UFO- κατηγορεί την πρώην υπηρεσία του ότι έχει εξαπολύσει εκστρατεία για τη δυσφήμισή του, σύμφωνα με το Politico.

 

Ο Λούι Ελιζόντο κατέθεσε καταγγελία 64 σελίδων στον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Άμυνας. Σε αυτή αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια δυσφήμισής του, ενώ- μεταξύ άλλων- κατηγορεί υψηλόβαθμο αξιωματούχο ότι απείλησε να πει πως είναι «τρελός», σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το Politico.

 

«Του απάντησα ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια θεωρεί ότι είναι συνετά απαραίτητη, αλλά του είπα ότι δεν έχω διανοητικά προβλήματα, ούτε έχω παραβιάσει ποτέ τον όρκο μου για την ασφάλεια», ανέφερε στην καταγγελία ο Ελιζόντο, εκφράζοντας φόβο για αντίποινα από τον αξιωματούχο.

 

Η καταγγελία αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από την πολυαναμενόμενη έκθεση που θα παραδώσει το Πεντάγωνο στο Κογκρέσο, για τα «άγνωστα εναέρια φαινόμενα» (UAP).

 

Ο Ελιζόντο προσελήφθη από το Πεντάγωνο το 2008, για να εργαστεί σε πρόγραμμα που διερευνούσε τις αναφορές για «άγνωστα εναέρια φαινόμενα». Έγινε γνωστός όταν- μετά την αποχώρησή του από το Πεντάγωνο το 2017- μίλησε δημόσια για το άγνωστο έως τότε πρόγραμμα στο οποίο εργαζόταν. Μετά την παραίτησή του έχει καλέσει επανειλημμένα την κυβέρνηση να διαθέσει περισσότερους πόρους για την κατανόηση των UFO.

 


Στην καταγγελία του αναφέρει ότι του είχε προκαλέσει η ανησυχία η «συχνότητα και η διάρκεια των άγνωστων εναέριων φαινομένων, εντός και γύρω του εναέριου χώρου που ελέγχουν οι ΗΠΑ». «Τα περιστατικά φαίνονταν περισσότερο προκλητικά και σε μία περίπτωση έφτασαν σε απόσταση μέτρων από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος», αναφέρει ακόμη στην καταγγελία.

 

«Αυτό που λέει είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα στο υπουργείο Άμυνας που στην πραγματικότητα του επιτίθενται και λένε ψέματα για εκείνον δημοσίως, χρησιμοποιώντας την εξουσία τους για να τον απαξιώσουν και να τον δυσφημίσουν, ενώ παρεμβαίνουν στη δυνατότητά του να αναζητήσει και να εξασφαλίσει επικερδή εργασία», δήλωσε ο δικηγόρος του, του Ελιζόντο, Ντάνιελ Σιχάν.

 

Στόχος της καταγγελίας δεν είναι μόνο να καθαρίσει το όνομά του, αλλά και να αναγκάσει το Πεντάγωνο να αποσαφηνίσει όλες τις ασάφειες για το τι γνωρίζει για τα UFO, επεσήμανε ο Σιχάν.

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM