Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου- γνωστός από τις δημόσιες τοποθετήσεις του για τα UFO- κατηγορεί την πρώην υπηρεσία του ότι έχει εξαπολύσει εκστρατεία για τη δυσφήμισή του, σύμφωνα με το Politico.

 

Ο Λούι Ελιζόντο κατέθεσε καταγγελία 64 σελίδων στον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Άμυνας. Σε αυτή αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια δυσφήμισής του, ενώ- μεταξύ άλλων- κατηγορεί υψηλόβαθμο αξιωματούχο ότι απείλησε να πει πως είναι «τρελός», σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το Politico.

 

«Του απάντησα ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια θεωρεί ότι είναι συνετά απαραίτητη, αλλά του είπα ότι δεν έχω διανοητικά προβλήματα, ούτε έχω παραβιάσει ποτέ τον όρκο μου για την ασφάλεια», ανέφερε στην καταγγελία ο Ελιζόντο, εκφράζοντας φόβο για αντίποινα από τον αξιωματούχο.

 

Η καταγγελία αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από την πολυαναμενόμενη έκθεση που θα παραδώσει το Πεντάγωνο στο Κογκρέσο, για τα «άγνωστα εναέρια φαινόμενα» (UAP).

 

Ο Ελιζόντο προσελήφθη από το Πεντάγωνο το 2008, για να εργαστεί σε πρόγραμμα που διερευνούσε τις αναφορές για «άγνωστα εναέρια φαινόμενα». Έγινε γνωστός όταν- μετά την αποχώρησή του από το Πεντάγωνο το 2017- μίλησε δημόσια για το άγνωστο έως τότε πρόγραμμα στο οποίο εργαζόταν. Μετά την παραίτησή του έχει καλέσει επανειλημμένα την κυβέρνηση να διαθέσει περισσότερους πόρους για την κατανόηση των UFO.

 


Στην καταγγελία του αναφέρει ότι του είχε προκαλέσει η ανησυχία η «συχνότητα και η διάρκεια των άγνωστων εναέριων φαινομένων, εντός και γύρω του εναέριου χώρου που ελέγχουν οι ΗΠΑ». «Τα περιστατικά φαίνονταν περισσότερο προκλητικά και σε μία περίπτωση έφτασαν σε απόσταση μέτρων από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος», αναφέρει ακόμη στην καταγγελία.

 

«Αυτό που λέει είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα στο υπουργείο Άμυνας που στην πραγματικότητα του επιτίθενται και λένε ψέματα για εκείνον δημοσίως, χρησιμοποιώντας την εξουσία τους για να τον απαξιώσουν και να τον δυσφημίσουν, ενώ παρεμβαίνουν στη δυνατότητά του να αναζητήσει και να εξασφαλίσει επικερδή εργασία», δήλωσε ο δικηγόρος του, του Ελιζόντο, Ντάνιελ Σιχάν.

 

Στόχος της καταγγελίας δεν είναι μόνο να καθαρίσει το όνομά του, αλλά και να αναγκάσει το Πεντάγωνο να αποσαφηνίσει όλες τις ασάφειες για το τι γνωρίζει για τα UFO, επεσήμανε ο Σιχάν.