LIVE!

Πρώην αξιωματούχος που μίλησε ανοιχτά για τα UFO κατηγορεί το Πεντάγωνο για καμπάνια δυσφήμισής του

Πρώην αξιωματούχος που μίλησε ανοιχτά για τα UFO κατηγορεί το Πεντάγωνο για καμπάνια δυσφήμισής του Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου- γνωστός από τις δημόσιες τοποθετήσεις του για τα UFO- κατηγορεί την πρώην υπηρεσία του ότι έχει εξαπολύσει εκστρατεία για τη δυσφήμισή του, σύμφωνα με το Politico.

 

Ο Λούι Ελιζόντο κατέθεσε καταγγελία 64 σελίδων στον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Άμυνας. Σε αυτή αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια δυσφήμισής του, ενώ- μεταξύ άλλων- κατηγορεί υψηλόβαθμο αξιωματούχο ότι απείλησε να πει πως είναι «τρελός», σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το Politico.

 

«Του απάντησα ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια θεωρεί ότι είναι συνετά απαραίτητη, αλλά του είπα ότι δεν έχω διανοητικά προβλήματα, ούτε έχω παραβιάσει ποτέ τον όρκο μου για την ασφάλεια», ανέφερε στην καταγγελία ο Ελιζόντο, εκφράζοντας φόβο για αντίποινα από τον αξιωματούχο.

 

Η καταγγελία αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από την πολυαναμενόμενη έκθεση που θα παραδώσει το Πεντάγωνο στο Κογκρέσο, για τα «άγνωστα εναέρια φαινόμενα» (UAP).

 

Ο Ελιζόντο προσελήφθη από το Πεντάγωνο το 2008, για να εργαστεί σε πρόγραμμα που διερευνούσε τις αναφορές για «άγνωστα εναέρια φαινόμενα». Έγινε γνωστός όταν- μετά την αποχώρησή του από το Πεντάγωνο το 2017- μίλησε δημόσια για το άγνωστο έως τότε πρόγραμμα στο οποίο εργαζόταν. Μετά την παραίτησή του έχει καλέσει επανειλημμένα την κυβέρνηση να διαθέσει περισσότερους πόρους για την κατανόηση των UFO.

 


Στην καταγγελία του αναφέρει ότι του είχε προκαλέσει η ανησυχία η «συχνότητα και η διάρκεια των άγνωστων εναέριων φαινομένων, εντός και γύρω του εναέριου χώρου που ελέγχουν οι ΗΠΑ». «Τα περιστατικά φαίνονταν περισσότερο προκλητικά και σε μία περίπτωση έφτασαν σε απόσταση μέτρων από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος», αναφέρει ακόμη στην καταγγελία.

 

«Αυτό που λέει είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα στο υπουργείο Άμυνας που στην πραγματικότητα του επιτίθενται και λένε ψέματα για εκείνον δημοσίως, χρησιμοποιώντας την εξουσία τους για να τον απαξιώσουν και να τον δυσφημίσουν, ενώ παρεμβαίνουν στη δυνατότητά του να αναζητήσει και να εξασφαλίσει επικερδή εργασία», δήλωσε ο δικηγόρος του, του Ελιζόντο, Ντάνιελ Σιχάν.

 

Στόχος της καταγγελίας δεν είναι μόνο να καθαρίσει το όνομά του, αλλά και να αναγκάσει το Πεντάγωνο να αποσαφηνίσει όλες τις ασάφειες για το τι γνωρίζει για τα UFO, επεσήμανε ο Σιχάν.

 

 

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Ο νέος ηγέτης του Ιράν και το τηλεφώνημα Τραμπ-Νετανιάχου

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM