Προειδοποίηση Τζόνσον στους Βρετανούς: «Τα πράγματα θα χειροτερέψουν»

Προειδοποίηση Τζόνσον στους Βρετανούς: «Τα πράγματα θα χειροτερέψουν» Facebook Twitter
1

Ο Μπόρις Τζόνσον, με επιστολή του προς κάθε βρετανικό νοικοκυριό, προειδοποιεί ότι η κρίση του κορωνοϊού θα επιδεινωθεί, μεταδίδει το BBC.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, που βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό, αναφέρει ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί.

Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε πλέον τους 1.019, καθώς 260 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν χθες. Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 17.089 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στην επιστολή του, που θα επιδοθεί σε 30 εκατ. νοικοκυριά – η κίνηση αναμένεται να κοστίσει 5,8 εκατ. λίρες – ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρει: «Εξ αρχής προσπαθήσαμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή».

«Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε».

«Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι ειλικρινής μαζί σας: γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν».

«Αλλά κάνουμε όλες τις σωστές προετοιμασίες και όσο πιο αυστηρά τηρούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο συντομότερα η ζωή θα μπορέσει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς».

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων, σημειώνει το BBC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα παιδί λάτρευε τον πουρέ μήλου με κανέλα. Μετά έπαθε δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Διεθνή / Η παιδική τροφή που δηλητηρίαζε αργά το παιδί τους

Πώς 52 μικρά παιδιά δηλητηριάζονταν συστηματικά από μόλυβδο, μέχρι να γίνει σαφές ποιο ήταν το συστατικό εκείνο της διατροφής τους, που σταδιακά θα μπορούσε να τα οδηγήσει ακόμα και σε μόνιμες νευροαναπτυξιακές αναπηρίες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Ο Μπόρις Τζόνσον, με επιστολή του προς κάθε βρετανικό νοικοκυριό, προειδοποιεί ότι η κρίση του κορωνοϊού θα επιδεινωθεί, μεταδίδει το BBC." Πηγή: www.lifo.grΜέχρι πρότινος σφύριζε ανέμελα και ίσιωνε την μαλάκια του τα ανακατωμένα.Και ξαφνικά ξύπνησε και "προειδοποιεί" κιόλας. Πολύ αξιόπιστος μετά Χριστόν προφήτης, επιπέδου "έγκυρου" αστρολόγου με κληρονομικό χάρισμα.Πάντως, μόνον η επιστολή αυτή κοστίζει 5,8 εκατ. λίρες, θα ακολουθήσουν τα δισεκατομύρια. Οι Βρετανοί - μαζί με τους Αμερικανούς με τον ανάλογης οξυδέρκειας ηγέτη - πληρώνουν το τίμημα των επιλογών τους, που πολιτισμικά και ιστορικά δεν δικαιολογούνται εύκολα για μεγάλες δυτικές χώρες. Ας πρόσεχαν βέβαια, αλλά το κακό είναι ότι λόγω του μεγέθους των ΗΠΑ - Μεγάλης Βρετανίας, θα πάρουν δυστυχώς στο λαιμό τους και άλλους.Και η ευθύνη τους σαν ηγέτιδων χωρών διεθνώς, είναι ιστορικά εξαιρετικά μεγάλη.