Προειδοποίηση Τζόνσον στους Βρετανούς: «Τα πράγματα θα χειροτερέψουν»

Προειδοποίηση Τζόνσον στους Βρετανούς: «Τα πράγματα θα χειροτερέψουν» Facebook Twitter
1

Ο Μπόρις Τζόνσον, με επιστολή του προς κάθε βρετανικό νοικοκυριό, προειδοποιεί ότι η κρίση του κορωνοϊού θα επιδεινωθεί, μεταδίδει το BBC.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, που βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό, αναφέρει ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί.

Ο αριθμός των νεκρών από την ασθένεια Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε πλέον τους 1.019, καθώς 260 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν χθες. Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 17.089 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στην επιστολή του, που θα επιδοθεί σε 30 εκατ. νοικοκυριά – η κίνηση αναμένεται να κοστίσει 5,8 εκατ. λίρες – ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρει: «Εξ αρχής προσπαθήσαμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα τη σωστή στιγμή».

«Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα εάν οι επιστημονικές και ιατρικές συστάσεις ορίζουν ότι αυτό πρέπει να κάνουμε».

«Είναι σημαντικό για εμένα να είμαι ειλικρινής μαζί σας: γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν».

«Αλλά κάνουμε όλες τις σωστές προετοιμασίες και όσο πιο αυστηρά τηρούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο συντομότερα η ζωή θα μπορέσει να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς».

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων, σημειώνει το BBC.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Ο Μπόρις Τζόνσον, με επιστολή του προς κάθε βρετανικό νοικοκυριό, προειδοποιεί ότι η κρίση του κορωνοϊού θα επιδεινωθεί, μεταδίδει το BBC." Πηγή: www.lifo.grΜέχρι πρότινος σφύριζε ανέμελα και ίσιωνε την μαλάκια του τα ανακατωμένα.Και ξαφνικά ξύπνησε και "προειδοποιεί" κιόλας. Πολύ αξιόπιστος μετά Χριστόν προφήτης, επιπέδου "έγκυρου" αστρολόγου με κληρονομικό χάρισμα.Πάντως, μόνον η επιστολή αυτή κοστίζει 5,8 εκατ. λίρες, θα ακολουθήσουν τα δισεκατομύρια. Οι Βρετανοί - μαζί με τους Αμερικανούς με τον ανάλογης οξυδέρκειας ηγέτη - πληρώνουν το τίμημα των επιλογών τους, που πολιτισμικά και ιστορικά δεν δικαιολογούνται εύκολα για μεγάλες δυτικές χώρες. Ας πρόσεχαν βέβαια, αλλά το κακό είναι ότι λόγω του μεγέθους των ΗΠΑ - Μεγάλης Βρετανίας, θα πάρουν δυστυχώς στο λαιμό τους και άλλους.Και η ευθύνη τους σαν ηγέτιδων χωρών διεθνώς, είναι ιστορικά εξαιρετικά μεγάλη.