Απεργία την Πρωτομαγιά

Βρετανία-κορωνοϊός: 260 νεκροί σε μία ημέρα - Πάνω από 1.000 στο σύνολο

Βρετανία-κορωνοϊός: 260 νεκροί σε μία ημέρα - Πάνω από 1.000 στο σύνολο Facebook Twitter
0

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού υπερέβη τους 1.000 θανάτους στη Βρετανία, με 260 νέους νεκρούς να έχουν καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 1.019 και των ανθρώπων που έχουν επίσημα καταγραφεί ως μολυνθέντες από τον ιό στους 17.089.

Ο νέος απολογισμός έρχεται ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εντατικοποιεί τους ελέγχους στους εργαζόμενους του τομέα υγείας που εμφανίζουν συμπτώματα ή που ζουν με ανθρώπους με συμπτώματα. Σε προτεραιότητα βρίσκονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με ελέγχους να ακολουθούν σε δεύτερο χρόνο για το προσωπικό των επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων.

Εν τω μεταξύ, όπως τόνισε προ ημερών η αναπληρώτρια επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Βρετανίας, κάποια από τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που περιορίζουν τις κοινωνικές επαφές των Βρετανών, θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για ένα διάστημα 6 μηνών και φαίνεται πως καρποφορούν στη μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. 

«Ενδέχεται να δούμε μέτρα καραντίνας να παρατείνονται για τους επόμενους 6 μήνες. Αυτό δεν θα ήταν ένα απίθανο σενάριο» τόνισε η επιστήμονας.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ