Πρόεδρος ΙΒΜ: Η έλλειψη τσιπ μπορεί να κρατήσει δύο χρόνια

Πρόεδρος ΙΒΜ: Η έλλειψη τσιπ μπορεί να κρατήσει δύο χρόνια Facebook Twitter
0

Η έλλειψη των τσιπ μπορεί να κρατήσει άλλα δύο χρόνια, προειδοποίησε ο επικεφαλής της IBM.

 

Μπορεί να απαιτηθούν «λίγα χρόνια» προτού βελτιωθεί η κατάσταση, δήλωσε στο BBC ο πρόεδρος του τεχνολογικού κολοσσού, Τζιμ Γουάιτχερστ.

 

Πολλές εταιρείες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με καθυστερήσεις στην παραγωγή τους εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, την οποία προκάλεσε η πανδημία. Η έλλειψη οξύνθηκε από τη ραγδαία άνοδο της ζήτησης για τηλεοράσεις, τηλέφωνα και κονσόλες gaming, την περίοδο που οι καταναλωτές είχαν «εγκλωβιστεί» στα σπίτια τους.

 

«Υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση ανάμεσα στη στιγμή που αναπτύσσεται μια τεχνολογία και τη στιγμή που μπαίνει σε παραγωγή και βγαίνει το τσιπ», δήλωσε στο ΒΒC ο Γουάιτχερστ. «Οπότε, ειλικρινά, έχουμε μερικά χρόνια προτού μπορέσουμε να έχουμε επαρκή σταδιακά αυξανόμενες δυνατότητες προκειμένου να μετριαστούν όλες οι πτυχές της έλλειψης τσιπ», συμπλήρωσε.

 

Ο πρόεδρος της IBM πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για να ανταποκριθεί στη ζήτηση. «Θα πρέπει να εξετάσουμε την επαναχρησιμοποίηση, την επέκταση της “ζωής” συγκεκριμένων τύπων τεχνολογιών, όπως και την επιτάχυνση της επένδυσης (σε εργοστάσια), για να μπορούν να έχουν περισσότερες δυνατότητες το ταχύτερο δυνατό», εξήγησε.

 

Η έλλειψη οξύνθηκε μετά το κλείσιμο πολλών εργοστασίων, στο αποκορύφωμα της πανδημίας, ενώ διογκώθηκε λόγω της εκτίναξης της ζήτησης για υπολογιστές, κονσόλες και smartphone.

 

Πρόσφατα, ο Τιμ Κουκ προειδοποίησε ότι ενδεχομένως η έλλειψη τσιπ να επηρεάσει τα προϊόντα της Apple. «Οι ελλείψεις επηρεάζουν κυρίως τα ‌iPad‌ και το Mac. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αυτό μπορώ να σας πω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κουκ. Ο επικεφαλής της Cisco, Τσακ Ρόμπινς, εκτίμησε τον Απρίλιο ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν ελλείψεις τουλάχιστον για άλλους έξι μήνες.

 


Αλλά και ο Λευκός Οίκος αντιμετωπίζει την έλλειψη τσιπ ως ένα μακροχρόνιο ζήτημα. Ο Τζο Μπάιντεν, σε πρόσφατη σύσκεψη με επιχειρηματίες τους κάλεσε να κάνουν τις ΗΠΑ έναν παγκόσμιο «ηγέτη» στα τσιπ. Αυτό είναι «κορυφαία και άμεση προτεραιότητα», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, εν μέσω του εμπορικού και τεχνολογικού «πολέμου» με την Κίνα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου το 75% των παγκοσμίων δυνατοτήτων παραγωγής είναι στην ανατολική Ασία. 

 

Με πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Διεθνή / Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς - Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων
THE LIFO TEAM
Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Διεθνή / Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Η Eurostar ανέφερε ότι σκοπεύει να εκτελέσει όλα τα δρομολόγιά της σήμερα, Τετάρτη, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, ίσως και ακυρώσεις
THE LIFO TEAM
EUROSTAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΑΟΣ

Διεθνή / «Μιλάμε για χάος»: Επιβάτες περιγράφουν τι συνέβη μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar μέσω Μάγχης

Μεγάλη αναστάτωση σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά
THE LIFO TEAM