Πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι: Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία

Πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι: Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Κατά του πολέμου στην Ουκρανία τάχθηκε η Όλγα Σμίρνοβα, πρίμα μπαλαρίνα των μπαλέτων Μπολσόι. 

Με ανάρτηση στο Telegram, η 30χρονη τάχθηκε κατά του πολέμου με «όλη την ψυχή» της, επεσήμανε ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί πως θα ντρεπόταν για τη Ρωσία και υπογράμμισε ότι σε μια πολιτισμένη κοινωνία τα πολιτικά ζητήματα θα πρέπει να επιλύονται μόνο με διαπραγματεύσεις. 

«Είμαι με όλη μου την ψυχή κατά του πολέμου. Το θέμα δεν είναι ότι κάθε δεύτερος Ρώσος έχει συγγενείς ή φίλους που ζουν στην Ουκρανία, ούτε ότι ο παππούς μου είναι Ουκρανός και είμαι κατά το ένα τέταρτο Ουκρανή, αλλά όχι συνεχίζουμε να ζούμε στον 20ο αιώνα, παρότι θεωρητικά είμαστε στον 21ο», έγραψε η Ρωσίδα μπαλαρίνα στην πρώτη της ανάρτηση στο Telegram. 

Πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι: Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία Facebook Twitter

«Σε μια σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία τα πολιτικά ζητήματα θα έπρεπε να επιλύονται αποκλειστικά με ειρηνικές διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε. 

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα ντρεπόμουν για τη Ρωσία. Πάντα ήμουν υπερήφανη για τους ταλαντούχους Ρώσους, τα πολιτιστικά και αθλητικά επιτεύγματά μας», έγραψε και συμπλήρωσε ότι πλέον υπάρχει μια γραμμή ανάμεσα στο πριν και το μετά. 


 
«Πονά ότι πεθαίνουν άνθρωποι, ενώ άλλοι στερούνται μιας στέγης ή αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Και ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πριν από μία εβδομάδα ότι αυτό θα συνέβαινε σε εμάς, επειδή ακόμη κι αν δεν είμαστε το επίκεντρο το εχθροτήτων, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι σε μια παγκόσμια καταστροφή», συμπλήρωσε στην ανάρτησή της. 

Η Όλγα Σμίρνοβα εντάχθηκε στο δυναμικό των μπαλέτων Μπολσόι το 2011 και από το 2016 είναι πρίμα μπαλαρίνα. Έχει χορέψει μεταξύ άλλων με το American Ballet Theatre και έχει εμφανιστεί επί σκηνής σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελβετία, έως το Μπαχρέιν,  την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM