Πρίγκιπας Κάρολος: Αρχηγός της αστυνομίας τον είχε «ανακρίνει» για σημείωμα της Νταϊάνα περί σχεδίου δολοφονίας της

Πρίγκιπας Κάρολος: Αρχηγός της αστυνομίας τον είχε «ανακρίνει» για σημείωμα της Νταϊάνα περί σχεδίου δολοφονίας της Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο πρώην αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Τζον Στίβενς, αποκάλυψε ότι «ανέκρινε» τον πρίγκιπα Κάρολο αναφορικά με ισχυρισμούς ότι σχεδίαζε να σκοτώσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος απάντησε σε ερωτήσεις- ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος- το 2005, σύμφωνα με την Daily Mail, στο πλαίσιο έρευνας για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στο Παρίσι το 1997. 

Συγκεκριμένα, δέχθηκε ερωτήσεις για ένα σημείωμα που είχε γράψει η Νταϊάνα, στο οποίο προέβλεπε ότι θα πεθάνει λόγω «προβλήματος στα φρένα και σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι», προκειμένου ο  Κάρολος να παντρευτεί την πρώην κουβερνάντα των γιων τους, Τίγκι Λέγκε Μπουρκ. Εκείνη την εποχή κυκλοφορούσαν αναληθείς φήμες ότι ο πρίγκιπας και η Λέγκε Μπουρκ είχαν σχέση. 

Στο σημείωμα, που είχε παραδώσει στον μπάτλερ της, Πολ Μπάρελ, έγραφε: 

«Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα, τον Οκτώβριο, λαχταρώντας κάποιος να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να μείνω δυνατή και να κρατήσω ψηλά το κεφάλι μου. 

Αυτή η συγκεκριμένη φάση της ζωής μου είναι η πιο επικίνδυνη. Ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό μου. Πρόβλημα με τα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να παντρευτεί την Τίγκι. 

Η Καμίλα δεν είναι τίποτα άλλο παρά αντιπερισπασμός, οπότε μας χρησιμοποιεί ο άνδρας με κάθε έννοια της λέξης». 

Η Daily Mail έγραψε ότι ο λόρδος Στίβενς διάβασε το σημείωμα στον πρίγκιπα Κάρολο, σε συνάντησή τους στο παλάτι και μετά τον ρώτησε: «Γιατί πιστεύετε ότι έγραψε αυτό το σημείωμα η πριγκίπισσα;». 

Ο Κάρολος του απάντησε: «Δεν ήξερα τίποτα για αυτό (το σημείωμα) μέχρι τη στιγμή που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ». Η Mirror δημοσίευσε το σημείωμα το 2003, έπειτα από συμφωνία με τον Μπάρελ. Η μη λογοκριμένη εκδοχή του σημειώματος ήρθε στο φως το 2007. 

«Δεν συζητήσατε μαζί της αυτό το σημείωμα κύριε;», τον ρώτησε ο Στίβενς και ο πρίγκιπας Κάρολος του απάντησε: «Όχι, δεν γνώριζα ότι υπήρχε». 

Ο Στίβενς συνέχισε ρωτώντας τον αν γνώριζε γιατί είχε η Νταϊάνα αυτά τα συναισθήματα. «Όχι, δεν ξέρω», ήταν η απάντηση που έλαβε. 

Ακόμη, ο Τζονς Στίβενς δήλωσε ότι η ομάδα του δεν βρήκε κατά τη διάρκεια της έρευνας αποδείξεις που να στηρίζουν το σενάριο που ανέφερε το σημείωμα της Νταϊάνα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM