Πρίγκιπας Κάρολος: Αρχηγός της αστυνομίας τον είχε «ανακρίνει» για σημείωμα της Νταϊάνα περί σχεδίου δολοφονίας της

Πρίγκιπας Κάρολος: Αρχηγός της αστυνομίας τον είχε «ανακρίνει» για σημείωμα της Νταϊάνα περί σχεδίου δολοφονίας της Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο πρώην αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Τζον Στίβενς, αποκάλυψε ότι «ανέκρινε» τον πρίγκιπα Κάρολο αναφορικά με ισχυρισμούς ότι σχεδίαζε να σκοτώσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος απάντησε σε ερωτήσεις- ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος- το 2005, σύμφωνα με την Daily Mail, στο πλαίσιο έρευνας για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στο Παρίσι το 1997. 

Συγκεκριμένα, δέχθηκε ερωτήσεις για ένα σημείωμα που είχε γράψει η Νταϊάνα, στο οποίο προέβλεπε ότι θα πεθάνει λόγω «προβλήματος στα φρένα και σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι», προκειμένου ο  Κάρολος να παντρευτεί την πρώην κουβερνάντα των γιων τους, Τίγκι Λέγκε Μπουρκ. Εκείνη την εποχή κυκλοφορούσαν αναληθείς φήμες ότι ο πρίγκιπας και η Λέγκε Μπουρκ είχαν σχέση. 

Στο σημείωμα, που είχε παραδώσει στον μπάτλερ της, Πολ Μπάρελ, έγραφε: 

«Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα, τον Οκτώβριο, λαχταρώντας κάποιος να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να μείνω δυνατή και να κρατήσω ψηλά το κεφάλι μου. 

Αυτή η συγκεκριμένη φάση της ζωής μου είναι η πιο επικίνδυνη. Ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό μου. Πρόβλημα με τα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να παντρευτεί την Τίγκι. 

Η Καμίλα δεν είναι τίποτα άλλο παρά αντιπερισπασμός, οπότε μας χρησιμοποιεί ο άνδρας με κάθε έννοια της λέξης». 

Η Daily Mail έγραψε ότι ο λόρδος Στίβενς διάβασε το σημείωμα στον πρίγκιπα Κάρολο, σε συνάντησή τους στο παλάτι και μετά τον ρώτησε: «Γιατί πιστεύετε ότι έγραψε αυτό το σημείωμα η πριγκίπισσα;». 

Ο Κάρολος του απάντησε: «Δεν ήξερα τίποτα για αυτό (το σημείωμα) μέχρι τη στιγμή που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ». Η Mirror δημοσίευσε το σημείωμα το 2003, έπειτα από συμφωνία με τον Μπάρελ. Η μη λογοκριμένη εκδοχή του σημειώματος ήρθε στο φως το 2007. 

«Δεν συζητήσατε μαζί της αυτό το σημείωμα κύριε;», τον ρώτησε ο Στίβενς και ο πρίγκιπας Κάρολος του απάντησε: «Όχι, δεν γνώριζα ότι υπήρχε». 

Ο Στίβενς συνέχισε ρωτώντας τον αν γνώριζε γιατί είχε η Νταϊάνα αυτά τα συναισθήματα. «Όχι, δεν ξέρω», ήταν η απάντηση που έλαβε. 

Ακόμη, ο Τζονς Στίβενς δήλωσε ότι η ομάδα του δεν βρήκε κατά τη διάρκεια της έρευνας αποδείξεις που να στηρίζουν το σενάριο που ανέφερε το σημείωμα της Νταϊάνα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM