Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: «Βασιλική» περιοδεία στην Κολομβία μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: «Βασιλική» περιοδεία στην Κολομβία μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Επίσημη επίσκεψη στην Κολομβία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 15 Αυγούστου, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, μετά από πρόσκληση της Φράνκια Μάρκες, αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Ισότητας και Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, η «βασιλική» περιοδεία του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 15 Αυγούστου και θα έχει διάρκεια τεσσάρων ημερών. Ο πέμπτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιώνας και η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, αναμένεται να επισκεφθούν την πρωτεύουσα Μπογκοτά, την ιστορική πόλη Καρταχένα, στη βόρεια ακτή της Κολομβίας και την πόλη Κάλι - την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά τη Μπογκοτά και το Μεδεγίν - όπου το ζευγάρι θα παρακολουθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η αντιπρόεδρος της Κολομβίας Φράνκια Μάρκες - η οποία είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα στην Κολομβία που καταλαμβάνει αυτό το υψηλό κυβερνητικό αξίωμα - δήλωσε πως ο Βρετανός γαλαζοαίματος και η σύζυγός του «θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ηλικιωμένους, τους νέους και τις γυναίκες που αντιπροσωπεύουν τις προσδοκίες και τις φωνές των Κολομβιανών και αναδεικνύουν τον ρόλο της Κολομβίας ως φάρο πολιτισμού και καινοτομίας». Η επίσημη επίσκεψη στη χώρα της Νοτίου Αμερικής θα δώσει την ευκαιρία στη Μέγκαν Μαρκλ - που γιόρτασε τα 43α γενέθλιά της την περασμένη εβδομάδα - να κάνει εξάσκηση στα ισπανικά της, που τα διδάχθηκε όταν ήταν μαθήτρια σε ιδιωτικό σχολείο του Λος Άντζελες.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, μετά τον λαμπερό γάμο τους τον Μάιο του 2018, πραγματοποίησαν αρκετές επίσημες επισκέψεις εκτός Ηνωμένου Βασιλείου ως εκπρόσωποι του Στέμματος. Η πρώτη βασιλική περιοδεία του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, όταν το ζευγάρι επισκέφθηκε τις χώρες του Νότιου Ειρηνικού μετά από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης και ως εκπρόσωποι της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας της είχε σταματήσει τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο Βρετανός πρίγκιπας και η σύζυγός του ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν ταξιδέψει, επίσης, στο Μαρόκο, την Ιρλανδία και τη Νότιο Αφρική. Μετά την απόφασή τους να εγκαταλείψουν τα ανάκτορα και τους θεσμικούς τους ρόλους τον Ιανουάριο του 2020, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ μαζί με τα παιδιά τους, τον 5χρονο Άρτσι και την Λίλιμπετ Νταϊάνα, 3 ετών.

Αν και μετά το Megxit και τις εξαιρετικά ψυχρές σχέσεις του ζευγαριού με τον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο Χάρι και η Μέγκαν δεν αποτελούν πλέον εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας και δεν εκπροσωπούν επίσημα το παλάτι, έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις στο εξωτερικό - Γερμανία, Ολλανδία, Καναδά - στο πλαίσιο της προώθησης του φιλανθρωπικού τους έργου μέσω του ιδρύματος
Archewell, που ίδρυσαν στις ΗΠΑ το 2020 και των Αγώνων Invictus Games, που ίδρυσε το 2014 ο πρίγκιπας Χάρι για τραυματίες, τραυματίες και άρρωστους στρατιωτικούς και γυναίκες, τόσο σε υπηρεσία όσο και για βετεράνους.

Βασιλική συντάκτρια για Χάρι και Μέγκαν: «Ταξιδεύουν σε όποια χώρα επιθυμεί να τους δώσει βήμα, ώστε να τροφοδοτήσουν το εγώ τους»

Όμως, τον περασμένο Μάιο ο πρίγκιπας Χάρι και η πρώην πρωταγωνίστρια του δικαστικού δράματος «Suits», πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή «βασιλική» περιοδεία στη Νιγηρία, μετά από πρόσκληση ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας. Αν και το ταξίδι του ζεύγους σχετιζόταν με το ενδιαφέρον της πρώην βρετανικής αποικίας να φιλοξενήσει στο εγγύς μέλλον τους Αγώνες Invictus Games στο έδαφός της, στη Βρετανία αρκετοί βασιλικοί συντάκτες χαρακτήρισαν την περιοδεία στη Νιγηρία «βασιλική» και υποστήριξαν πως «το ζευγάρι που ζητά "ιδιωτικότητα" εκμεταλλεύεται την οικογένεια που έχει εξοργιστικά αποκηρύξει, ώστε να αυξήσει την δημοτικότητά του».

Αλλά και η νέα «βασιλική» περιοδεία του Χάρι και της Μέγκαν στην Κολομβία δεν γλίτωσε από τα πυρά των βασιλικών σχολιαστών. Η Αμερικανίδα βασιλική συντάκτρια Κίνσεϊ Σκόφιλντ δήλωσε στον βρετανικό Τύπο για το επικείμενο ταξίδι του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ στην Κολομβία: «Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ προσπαθούν απεγνωσμένα να τους λάβουν σοβαρά υπόψη ως ηγετικές προσωπικότητες. Αυτοί θα ταξιδέψουν - χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις ανησυχίες για την ασφάλειά τους - σε όποια χώρα επιθυμεί να τους δώσει βήμα, ώστε να τροφοδοτήσουν το εγώ τους και να προάγουν το αφήγημα που προσπαθούν να δημιουργήσουν».

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Διεθνή / Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Η 29χρονη φέρεται να προσπάθησε να πραγματοποιήσει προσπέραση ενώ κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πριν καταλήξει σε έναν γκρεμό ύψους περίπου 107 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM
Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Διεθνή / Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι «τα γράμματα και οι συμφωνίες» ξεκινούν σήμερα, ενόψει της λήξης του αρχικού 90ήμερου διαστήματος – Αναστάτωση στις αγορές της Ασίας
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Διεθνή / Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που παρουσιάστηκε σε ΗΠΑ και διεθνείς εταίρους προτείνει την ανασυγκρότηση της Γάζας με οικονομικές ζώνες, τεχνολογικές επενδύσεις και μετακίνηση μέρους του πληθυσμού, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM