Πούτιν: Οι πυρηνικοί μας πύραυλοι είναι ανίκητοι και μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε στον πλανήτη

Πούτιν: Οι πυρηνικοί μας πύραυλοι είναι ανίκητοι και μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε στον πλανήτη Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσία έχει αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους που είναι «πραγματικά ανίκητοι», σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, που παρουσίασε, σήμερα, το πρόγραμμα του για την επόμενη θητεία του, προεξοφλώντας ότι θα εκλεγεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά πρόεδρος, στις 18 Μαρτίου. 

Μεταξύ των οπλικών συστημάτων που παρουσίασε, βρίσκεται και ένας κατευθυνόμενος πύραυλος που, όπως διαβεβαίωσε, μπορεί να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή του πλανήτη.

Ο ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι η Ρωσία έχει ήδη δημιουργήσει ένα προηγμένο συσσωρευτή ενέργειας ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί σε πύραυλο κρουζ, εξασφαλίζοντάς του στην ουσία απεριόριστη διάρκεια πτήσης που τον κάνει άτρωτο στα συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας.


«Είναι πύραυλοι που πετούν πολύ χαμηλά και σε απρόβλεπτες τροχιές, οπλισμένοι με πυρηνικές κεφαλές που μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο της Γης», υπογράμμισε ο Πούτιν, λέγοντας πως η νέα τεχνολογία παρακάμπτει κάθε απόπειρα αναχαίτισης των πυραύλων. 

Κατά τη διάρκεια του δίωρου τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο Πούτιν αναφέρθηκε και τους πυρηνικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να εκτοξευθούν από τα ρωσικά υποβρύχια.  

Υποστήριξε μάλιστα σθεναρά τη στρατιωτική αναβάθμιση της χώρας τους, λέγοντας πως η Ρωσία αντιδρά μετά από χρόνια   προσπαθειών με τις ΗΠΑ, για συμμόρφωση στις προβλέψεις των αντί-εξοπλιστικών συνθηκών. 

«Δεν αποκρύψαμε όπως βλέπετε κανένα από τα σχέδια μας, αλλά μιλούσαμε γι' αυτά ανοιχτά επιδιώκοντας να παρακινήσουμε τους εταίρους μας να συμμετάσχουν στις συνομιλίες (...) Και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στην οικονομία, στα οικονομικά μας ,στην αμυντική βιομηχανία, στον στρατό, η Ρωσία ήταν και εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

«Τότε στην ουσία κανείς δεν ήθελε να συνομιλήσει μαζί μας, κανείς δεν μας άκουγε. Ακούστε μας λοιπόν τώρα!»


Ο Πούτιν παρουσίασε και το νέο υπερηχητικό οπλικό σύστημα «Κινζάλ», το οποίο διαθέτει ήδη η Ρωσία και βρίσκεται, όπως είπε, σε ενεργό επιφυλακή στην Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια από τον περασμένο Δεκέμβριο. 


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Δύση, παρά τις προσπάθειες που έκανε τα τελευταία 15 χρόνια να περιορίσει την Ρωσία, δεν τα κατάφερε.

« Εκείνοι που επί 15 χρόνια προσπαθούν να αναπτύξουν τους εξοπλισμούς τους και να αποκτήσουν θέση υπεροχής έναντι της Ρωσίας, επιβάλλοντας περιορισμούς και κυρώσεις που δεν συμβαδίζουν με τον διεθνές δίκαιο με σκοπό να περιορίσουν την ανάπτυξη της χώρας μας, και στον στρατιωτικό τομέα... δεν τα κατάφεραν!».


Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ωστόσο πως η «αυξανόμενη στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας δεν απειλεί κανέναν,» «ούτε η Ρωσία προτίθεται να επιτεθεί σε κανέναν».

Ταυτόχρονα όμως προειδοποίησε τη Δύση, λέγοντας ότι «η Ρωσία θα απαντήσει ακαριαία» σε όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί με πυρηνικά όπλα εναντίον της ίδιας ή των συμμάχων της.


Αναφερόμενος στην αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι συνιστά μια σίγουρη εγγύηση για την ειρήνη στον πλανήτη «επειδή η ισχύς αυτή διατηρεί και θα συνεχίσει να διατηρεί την στρατηγική ισορροπία και την ισορροπία δυνάμεων σε όλο τον κόσμο». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Η μουσικός - Πρόσωπο της Χρονιάς σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη στο ΤΙΜΕ - Οι αποκαλύψεις για τον πρώην μάνατζέρ της και η δικαίωσή της στην κόντρα με την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ
NEWSROOM