Πούτιν - Ερντογάν: «Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις»

Πούτιν - Ερντογάν: «Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις» Facebook Twitter
EPA
1

Για εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία έκαναν λόγο ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Ταγίπ Ερντογάν στην έναρξη της συνάντησης τους στη Μόσχα.

«Έχουμε μεγάλη συνεργασία στον τομέα των διεθνών σχέσεων. Οι επαφές στο πλαίσιο του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας αναπτύσσονται ενεργά», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καλωσορίζόντας τον Τούρκο ομόλογο του.

Πρόσθεσε πως θέμα συζήτησης του με τον Ερντογάν θα είναι και η ολοκλήρωση του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Τουρκία και άλλα οικονομικά πρότζεκτ.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν δήλωσε πως ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις των δύο χωρών ήταν η απόφαση τους «να συνεργαστούν για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία στη Συρία».

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε πως εκτός από τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών θα συζητήσουν και τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις. 

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ερντογάν μέσα στο 2019.  

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM