Πουλήθηκε η φιγούρα του E.T., του εξωγήινου από την ταινία του Σπίλμπεργκ- Έναντι 2,56 εκατ.$

Πουλήθηκε η φιγούρα του E.T. από την ταινία του Σπίλμπεργκ- Έναντι 2,56 εκατ.$ Facebook Twitter
0

Η αυθεντική φιγούρα του Ε.Τ. του εξωγήινου, που είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ του 1982, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2,56 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Το μηχανοτρονικό μοντέλο δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο με Όσκαρ μάστερ των ειδικών εφέ Κάρλο Ραμπάλντι το 1981.

Πουλήθηκε η φιγούρα του E.T. από την ταινία του Σπίλμπεργκ- Έναντι 2,56 εκατ.$ Facebook Twitter

«Θεωρείται ένα αριστούργημα της μηχανικής, αυτή η μοναδική στο είδος της animatronic φιγούρα, με 85 σημεία άρθρωσης, προηγείται της εμφάνισης των εφέ CGI στον κινηματογράφο και σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε το 1981», ανέφερε στην περιγραφή ο οίκος δημοπρασιών Julien’s. 

Πουλήθηκε η φιγούρα του E.T. από την ταινία του Σπίλμπεργκ- Έναντι 2,56 εκατ.$ Facebook Twitter

Ο εξωγήινος με τα μεγάλα μάτια- που έκανε εκφράσεις προσώπου, κινήσεις με τον λαιμό και βέβαια έκανε το περίφημο σήκωμα του δαχτύλου, το οποίο φωτιζόταν- «ζωντάνεψε» χάρη σε μια ομάδα σχεδιαστών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά και μηχανικά στοιχεία. 

Σύμφωνα με τη δημοπρασία, ο Σπίλμπεργκ έχει περιγράψει τη φιγούρα του E.T. ως το «όγδοο θαύμα του κινηματογραφικού κόσμου». Η μακέτα του εξωγήινου, που φτιάχτηκε προκειμένου να εγκρίνει ο σκηνοθέτης το σχέδιο, πουλήθηκε επίσης στη δημοπρασία έναντι 125.000 δολαρίων, ενώ το ποδήλατο του «Γκρεγκ» έφτασε τα 115.200 δολάρια. 

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM