ΠΟΥ: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αργήσει για τουλάχιστον 12 μήνες

ΠΟΥ: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αργήσει για τουλάχιστον 12 μήνες Facebook Twitter
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο για τον Covid-19 εντός των επόμενων 12 μηνών ή και περισσότερο.

Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο κάνουν αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως αυτό είναι το «μόνο όπλο» που μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση του Covid-19.

Κόντρα στην αισιοδοξία κάποιων επιστημόνων που εκφράζουν βεβαιότητα κατά 80% πως το εμβόλιο θα είναι έτοιμο έως τον Σεπτέμβριο, ο ΠΟΥ προειδοποιεί πως ο χρόνος για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου ίσως είναι αρκετά μεγαλύτερος.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο του επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο», τονίζεται χαρακτηριστικά από το σώμα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 μειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Βρετανία και την Τουρκία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στην συνολική εικόνα της επιδημίας, «το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρα είναι βέβαιο ότι δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Μάργκαρετ Χάρις κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη.

Στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα εισαγόμενα κρούσματα», διαπιστώνει ο ΠΟΥ.

Με πληροφορίες από Reuters/Mirror

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM