Ποσότητα ναρκωτικών «ρεκόρ» στην Ουρουγουάη: Οι αρχές εντόπισαν 6 τόνους κοκαΐνης

Ποσότητα ναρκωτικών «ρεκόρ» στην Ουρουγουάη: Οι αρχές εντόπισαν 6 τόνους κοκαΐνης Facebook Twitter
0

Ποσότητα κοκαΐνης ρεκόρ ανακάλυψαν οι αρχές της Ουρουγουάης έπειτα από έρευνες στο λιμάνι και σε ένα ράντσο.

Η Αστυνομία της Ουρουγουάης αναφέρει ότι έχει εντοπίσει 6 τόνους κοκαΐνης, την μεγαλύτερη ποσότητα που προσπάθησαν να περάσουν στην χώρα έμποροι ναρκωτικών μέχρι στιγμής.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι κατέσχεσαν τουλάχιστον 4,4 τόνους ναρκωτικών στο λιμάνι του Μοντεβιδέο. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε τέσσερα δοχεία με αλεύρι που προορίζονταν για την πρωτεύουσα του Τόγκο.

Άλλος 1,5 τόνος βρέθηκε αργότερα σε ράντσο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Τα ναρκωτικά έχουν συνολική εκτιμώμενη αξία περίπου 1,3 δισ. δολάρια.

Η Ουρουγουάη χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως σημείο διέλευσης για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Αφρική και την Ευρώπη.

Το προηγούμενο ρεκόρ της χώρας ήταν τον Νοέμβριο, όταν οι αρχές αποκάλυψαν ένα δοχείο με τρεις τόνους κοκαΐνης, επίσης στο Μοντεβιδέο, με προορισμό το Κοτονού μέσω της ισπανικής νήσου Τενερίφη.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM