Πορτογαλία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην πρόεδρος Μάριο Σοάρες

Πορτογαλία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην πρόεδρος Μάριο Σοάρες Facebook Twitter
0

Σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση νοσηλεύεται εδώ και 12 περίπου μέρες ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα.

Οι γιατροί παρατηρούν μια «έντονη και ανησυχητική πτώση του επιπέδου συνείδησης» και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για την εξέλιξη της κατάστασής του, είπε στους δημοσιογράφους ο Ζοζέ Μπαράτα.

Ο ίδιος διευκρίνισε κατόπιν ότι ο Σοσιαλιστής πολιτικός «δεν αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα».

Αφού παρουσίασε μια πρόσκαιρη βελτίωση, η κατάσταση της υγείας του 92χρονου πρώην προέδρου επιδεινώθηκε σοβαρά το Σάββατο μετά από ένα «οξύ επεισόδιο», η ακριβής φύση του οποίου δεν διευκρινίστηκε.

Ο Σοάρες εισήχθη στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στις 13 Δεκεμβρίου λόγω της «γενικής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του» και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα και ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα τον επισκέφθηκαν το Σάββατο στο νοσοκομείο όπου είχαν συγκεντρωθεί ήδη οι στενοί συγγενείς του.

Ο Μάριο Σοάρες, ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, ανέλαβε δύο φορές την πρωθυπουργία, ήταν πρόεδρος της χώρας από το 1986 μέχρι το 1996 ενώ είχε εκλεγεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM