Πορτογαλία: «Γεμιστοί ανανάδες» με 744 κιλά κοκαΐνης

Πορτογαλία: «Γεμιστοί ανανάδες» με 744 κιλά κοκαΐνης Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης κρυμμένης μέσα σε φρέσκους ανανάδες κατάσχεσαν οι Πορτογαλικές και Ισπανικές αρχές, συλλαμβάνοντας 9 μέλη της σπείρας που μετέφερε το φορτίο από τη νότια Αμερική, στο λιμάνι της Λισαβόνας.

Οι αξιωματικοί ανακάλυψαν περίπου 744 κιλά κοκαΐνης μέσα στα φρούτα και, λίγο αργότερα, εντόπισαν και έκαναν «φύλλο και φτερό» ένα κρυφό εργαστήριο στο οποίο τα ναρκωτικά αναμειγνύονταν με πρόσθετες ουσίες.

 

Αυτό είναι μόνο το τελευταίο επεισόδιο μιας πολύμηνης έρευνας των αρχών των δύο χωρών, που προσπαθούν να ανακόψουν για τη διακίνηση ναρκωτικών σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Οι πορτογαλικές βρίσκονταν στα ίχνη της σπείρας από τον Απρίλιο του 2017 και πιστεύουν ευθύνεται για μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη από την Λατινική Αμερική.

Η Ιβηρική χερσόνησος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σημεία εισόδου κοκαΐνης στην γηραιά ήπειρο από τις χώρες παραγωγής της σε νότια Αμερική, βόρεια και δυτική Αφρική.

Με πληροφορίες από το Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM